Pavel Novotný
18. května 2017 • 13:05

Federer a French Open? Zápas na pět setů by asi těžko zvládl, říká Nadal

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dostal se do situace, ve kterou snad nevěřil ani on sám. Rafael Nadal znovu na antuce řádí jako v dobách své největší slávy. Monte Carlo, Barcelona a naposledy Madrid nepoznaly jiného vítěze než rodáka z Mallorky. Blížící se French Open tak má jasného favorita. O to víc, že druhého grandslamového turnaje roku se nezúčastní Roger Federer. "Chápu jeho rozhodnutí, je to logické," říká o svém odvěkém rivalovi Španěl.



Šestnáct zápasů v řadě neprohrál Rafael Nadal během svého letošního antukového tažení. Za tu dobu ztratil pouhé dva sety a bilanci si nehodlá pokazit ani na French Open, kde by rád získal svůj rekordní desátý turnajový triumf. Přesně na takové číslo také zaokrouhlil svá vítězství v Monte Carlu a Barceloně, v Madridu slavil "teprve" popáté.

"Bylo to důležité finále pro nás oba. Pro něho to bylo první na Masters a pro mne je vždycky mimořádné hrát tady v Madridu. Nikdy nevíte, kdy to bude naposledy, takže se vždycky snažím si to užít," říkal po finálovém vítězství nad Thiemem Rafa.

Pauzu si nedal ani na probíhajícím turnaji v Římě, kde se zatím probil do třetího kola. „Pokusím se zde v Římě odvést co nejlepší výkony. Mám tady na to místo skvělé vzpomínky, neboť jsem tady odehrál spousty důležitých zápasů," hrozí soupeřům čtrnáctinásobný grandslamový šampion.

SESTŘIH: Nadal slaví 30. triumf na Masters, v Madridu porazil Thiema
Video se připravuje ...

Hlavní show třicetiletého Španěla však má přijít jak jinak než na Roland Garros. Na své předpokládané jízdě za titulem má navíc vše připravené k tomu, aby svůj sen o desátém vavřínu přeměnil v realitu.

Djokovič , kterého Nadal smetl v madridském semifinále, zatím marně hledá cestu zpět na vrchol. A Murray ? Ten se na oranžové hlíně vyloženě trápí. "Nemá cenu si nic nelhávat. Hraju špatně, o tom není žádných pochyb," říkala po vypadnutí ve druhém kole s Fogninim na probíhajícím turnaji v Římě světová jednička.

A teď ubyl i osmnáctinásobný grandslamový šampion Roger Federer , který ještě před několika týdny označoval French Open jako turnaj, na kterém se plánoval jako na jediném z antukových klání představit. Nadala však Švýcarovo rozhodnutí nepřekvapilo.

SESTŘIH: Nadal nedal Djokovičovi šanci a postoupil v Madridu do finále
Video se připravuje ...

"Je logické, že pokud nechce odehrát před French Open žádné turnaje na antuce, tak se neukáže ani v Paříži. Myslím si, že byl o tomto kroku rozhodnutý už dříve. Těžko by nastoupil na Roland Garros například do pětisetového zápasu, asi by to nezvládl," říká Nadal.

Federer se dle svých slov chce připravit především na travnatou část sezony a jak jinak než na "svůj" Wimbledon, který ovládl už sedmkrát.

Stejně jako Federer ani Nadal však nemá za svou prioritu útok na místo světové jedničky. „Chci být vysoko na žebříčku, neboť to značí, že hraji dobře. Post světové jedničky však není něco, na co bych cílil. Pokud by se to však podařilo, bylo by to něco úžasného,“ zasnila se světová čtyřka.

SESTŘIH: Nadal doma v Madridu válí, ve čtvrtfinále zdolal Goffina
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud