19. srpna 2018 • 22:29

Bertensová otočila finále s Halepovou a získala titul v Cincinnati

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nizozemská tenistka Kiki Bertensová otočila finálový duel turnaje kategorie Masters v Cincinnati a porazila světovou jedničku Rumunku Simonu Halepovou 2:6, 7:6 a 6:2. Na okruhu WTA získala letos druhý a celkově šestý titul v kariéře. V mužské čtyřhře triumfovali Brit Jamie Murray s Brazilcem Brunem Soaresem, ve finále dvouhry se utkají Srb Novak Djokovič a Švýcar Roger Federer.



Halepová se finálového triumfu v Cincinnati nedočkala ani při třetí finálové účasti. Loni v závěrečném duelu podlehla Španělce Garbiňe Muguruzaové a v roce 2015 domácí Sereně Williamsové. Semifinálová přemožitelka Petry Kvitové Bertensová naopak odvrátila hrozbu druhé finálové porážky za sebou a přidala druhý letošní titul po dubnové výhře v Charlestonu.

Favorizovaná Halepová dnes zvládla pohodlně první set, ve kterém nepustila soupeřku ani k jednomu brejkbolu. Ve druhé sadě však už suverénní nebyla a prohrála ji v tie-breaku. V rozhodujícím setu přišla Rumunka o podání třikrát ze čtyř případů a prohrála jednoznačně 2:6.

Murray se Soaresem získali třetí letošní titul po vítězství nad kolumbijským párem Juan Sebastián Cabal, Robert Farah 4:6, 6:3, 10:6. V Cincinnati si na rozdíl od Halepové napravili chuť po loňsku, kdy je ve finále přemohli Francouzi Pierre-Hugues Herbert a Nicolas Mahut.

Tenisový turnaj mužů a žen v Cincinnati (tvrdý povrch):
Muži (dotace 6 335 970 dolarů):
Čtyřhra - finále:
J. Murray, Soares (4-Brit./Braz.) - Cabal, Farah (7-Kol.) 4:6, 6:3, 10:6.

Ženy (dotace 2 874 299 dolarů):
Dvouhra - finále:
Bertensová (Niz.) - Halepová (1-Rum.) 2:6, 7:6 (8:6), 6:2.¨

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud