14. listopadu 2018 • 11:13

Federerovi jdou na ruku?! Po kritice našla legenda vlivného zastánce

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ředitel tenisového Australian Open Craig Tiley se postavil za Švýcara Rogera Federera, kterého nedávno obvinil Francouz Julien Benneteau z toho, že mu organizátoři turnajů jdou na ruku při tvorbě programu zápasů.



Podle Tileyho je to dané zájmem fanoušků i vlastníků vysílacích práv o někoho, kdo je výkladní skříní celého sportu. Federera se zastal i v případě Benneteauovy kritiky ohledně Laver Cupu, který je podle francouzského tenisty střetem zájmů.

"Roger Federer je výjimečný tenista a jeden z nejuznávanějších sportovců na světě. V Austrálii byl několikrát zvolen nejoblíbenějším hráčem. Fanoušci i televize chtějí, aby hrál na velkých stadionech a v nejlepších časech. Podle mého na světě neexistuje jediný ředitel turnaje, který by tyto faktory nebral v potaz," uvedl Tiley v prohlášení.

Sedmatřicetiletý Federer je s 20 grandslamovými tituly nejúspěšnějším tenistou historie. Na nedělní Benneteauovy výroky nechtěl příliš reagovat, jen prohlásil, že řada věcí není pravda. "Někdy mi organizátoři vyjdou vstříc, jindy ne," řekl druhý hráč světového žebříčku.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud