22. února 2019 • 16:34

Skvělá Kvitová! V Dubaji si zahraje o titul, může být světová dvojka

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
Q&A: Zadinův výstup. Dědkova práce? Co Varaďa do Sparty a Hořava v Kladně?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenistka Petra Kvitová na turnaji v Dubaji porazila po více než dvou hodinách Sie Šu-wej z Tchaj-wanu 3:6, 6:2, 6:4 a potřetí v sezoně po Sydney a Australian Open si zahraje o titul. Její soupeřkou bude vítězka druhého semifinále mezi Ukrajinkou Elinou Svitolinovou a Švýcarkou Belindou Bencicovou. Pokud Češka v sobotu uspěje, vrátí se na druhé místo žebříčku.



Kvitová v úvodu zápasu s čtvrtfinálovou přemožitelkou Karolíny Plíškové hodně kazila. Za stavu 3:3 prohrála tři gamy za sebou a tím i celou první sadu. Poté však výrazně zpřesnila hru a druhý set získala.

V rozhodující sadě uspěla při vlastním podání až Kvitová ve čtvrté hře. Od té doby už houževnatou Tchaj-wanku ani jednou nepustila k brejkbolu a náročný zápas doservírovala čistou hrou. Sie Šu-wej porazila i ve čtvrtém vzájemném utkání.

Osmadvacetiletá Kvitová si v Dubaji, kde triumfovala před šesti lety, zahraje 35. finále na okruhu WTA. Pokud uspěje, vyrovná 27. titulem Hanu Mandlíkovou. Lepší z českých tenistek už je pouze nedostižná Martina Navrátilová se 167 triumfy.

Dvojnásobná vítězka Wimbledonu Kvitová zažívá nejlepší start do sezony v kariéře. Po lednovém vítězství v Sydney se na Australian Open dostala až do finále, avšak v souboji o titul i o post světové jedničky nestačila na Japonku Naomi Ósakaovou.

Výsledky tenisového turnaje žen v Dubaji

Dvouhra - semifinále:

Kvitová (2-ČR) - Sie Šu-wej (Tchaj-wan) 3:6, 6:2, 6:4

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud