18. srpna 2022 • 19:30

Kvitová postupuje po skalpu světové pětky, ve třetím setu ji smetla 6:0

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenistka Petra Kvitová postoupila na turnaji v Cincinnati do čtvrtfinále. Dvojnásobná wimbledonská šampionka ve 3. kole zdolala světovou pětku Uns Džábirovou z Tuniska 6:1, 4:6, 6:0. O třetí semifinálovou účast v Cincinnati si zahraje s vítězkou duelu mezi Ajlou Tomljanovicovou z Austrálie a Ruskou Veronikou Kuděrmětovovou.



Dvaatřicetiletá Kvitová vstoupila do pátého vzájemného zápasu s Džábirovou suverénně a rychle se ujala vedení 5:0. Na svém podání ztratila jen dva fiftýny a také na returnu nedávala soupeřce šanci. Teprve poté se hra na kurtu vyrovnala, Tunisanka si dokonce vypracovala dva brejkboly, Kvitová ale oba odvrátila a proměnila hned první setbol.

V úvodu druhé sady přišla česká hráčka poprvé o servis. Dokázala sice vyrovnat na 4:4, maratonskou desátou hru při svém podání ale nezvládla a Džábirová si vynutila pokračování zápasu.

Kvitovou ztráta setu nezlomila a vrátila se k dominantnímu výkonu z úvodu. Finalistka letošního Wimbledonu Džábirová naopak hodně kazila, celkem v utkání udělala 30 nevynucených chyb, a vzdorovat dokázala jen v posledních dvou gamech. V závěru odvrátila dva mečboly a měla i brejkbol, Kvitová ale další prodloužení zápasu nedopustila.

Tenisový turnaj mužů a žen v Cincinnati (tvrdý povrch):

Ženy (dotace 2,527.250 dolarů):

Dvouhra - 3. kolo:

Kvitová (ČR) - Džábirová (5-Tun.) 6:1, 4:6, 6:0, Rybakinová (Kaz.) - Riskeová (USA) 6:2, 6:4.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud