2. prosince 2022 • 11:20

Srbské hvězdy v Rusku. Zaprodanci, napsal Ukrajinec. Schytal nadávky

Autor: jj
Vstoupit do diskuse
12
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Profesionální tenisové turnaje v Rusku zmizely z kalendáře, tak si Rusové uspořádali vlastní soutěž. Tento víkend si do Petrohradu pozvali na exhibici Trophies of Northern Palmyra 2022 přední domácí tváře a také pár známých jmen z ciziny. Do země, která začala a stále vede krvavou válku na Ukrajině, se vypravili i někdejší přední borci žebříčku ATP ze Srbska – Janko Tipsarevič a Viktor Troicki.



Nechybí ani jejich stále aktivní krajan Laslo Djere (72. na ATP), třicetiletý Maďar Marton Fucsovic (87. na ATP) či Španěl Pedro Martínez (62.). Mezi ženami se účastní Maďarka Anna Bondarová (79.) či ruská rodačka s kazachstánským pasem Julia Putincevová (51.).

Z domácích zdrojů dorazili do Petrohradu semifinalista Australian Open 2021 Aslan Karacev, někdejší hvězda Nikolaj Davyděnko či bývalé star WTA Tour Světlana Kuzněcovová s Anastasií Myskinovou.

Účast na akci, která má připomínat zaniklý turnaj smíšených dvojic Hopman Cup, je i politickým gestem. Ředitel turnaje Alexander Medveděv potvrdil, že dvě další zahraniční jména, jež původně potvrdila účast, nakonec nedorazila.

Ti, kteří jsou na místě, se stali terčem hněvu nejen fanoušků. Šestatřicetiletý Sergej Stachovskij, ukrajinský tenista, jenž okamžitě po útoku narukoval do armády bránit svou zem, zveřejnil na sociálních sítích konverzaci s někdejšími srbskými soupeři a kolegy ze šatny Tipsarevičem a Troickým.

Když vyjádřil své zklamání nad tím, že se oba účastní tenisové akce v Rusku, se zlou se potázal. „Jsi instagramový klaun, který si plete politiku se sportem. Tohle nemá nic společného s válkou, ale když o ní mluvíš, tak jsem si já a moje země prošli tím samým a nikdo se nás nezastal. Tak drž hubu,“ vzkázal mu Troicki.

Tipsarevič odpověděl v podobném duchu. „A co tohle, ty instagramový bojovníku za svobodu… Protestoval jsi ty nebo někdo jiný z tvé mizerné rodiny, když síly NATO bombardovaly moji rodinu a moje lidi?“

„Užijte si prachy, hoši. Lepší být instagramový klaun než placená ruská děvka,“ vzkázal jim Stachovskij s přáním hezkých procházek po petrohradské ermitáži a podařených úderů před logy Gazpromu.

Vstoupit do diskuse
12
Články odjinud


Články odjinud