20. února 2024 • 14:53

Supertalent Menšík (18) má největší skalp. Při debutu na ATP Tour zazářil

Autor: jj
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Skvělá zpráva. Osmnáctiletý tenista Jakub Menšík při premiéře na okruhu ATP zdolal v 1. kole dvěstěpadesátkového turnaje v Dauhá světové číslo 24 Španěla Alejandra Davidoviche Fokinu 7:6 (3), 6:4. Jde o zatím největší skalp Menšíkovy kariéry. A v živém žebříčku se vyhoupl už na 110. místo.



Jakub Menšík dostal volnou kartu do podniku v Dauhá díky programu ATP pro mladé talenty a okamžitě ji zúročil. Ač byl o šest let starší a devadesát dva příček výš umístěný Španěl před zápasem velkým favoritem v očích bookmakerů, za 94 minut pod palbou českého supertalentu kapituloval.

Menšík se popasoval s nepříznivým vývojem první sady, během níž prohrával 2:4 a za stavu 4:5 servíroval Davidovich na zisk úvodního setu. Důležitý moment však pátý nasazený nezvládl a tiebreak prohrál 3:7.

Mladý český tenista se dostal na vlnu, což potvrdil hned na startu druhé sady dalším brejkem, který už si nenechal vzít. Krizovou chvíli v koncovce, brejkbol soupeře za stavu 5:4 a 30:40, Menšík vyřešil esem letícím rychlostí 216 kilometrů v hodině. A další šanci už věhlasnějšímu sokovi nenabídl. Po 3. kole na grandslamovém US Open a 2. kole při Australian Open slaví hned na první pokus i premiérovou výhru na ATP Tour.

V dalším kole čeká Menšíka lepší z dvojice Andy Murray (50. na ATP) – Alexandre Müller (75. na ATP). Bez ohledu na výsledek jde už teď o velkou vzpruhu pro rodáka z Prostějova, jehož příští týden čeká ještě větší turnaj ATP 500 v mexickém Acapulcu a pak kvalifikace v Indian Wells a Miami.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud