1. března 2024 • 19:55

Tenisová kometa Menšík: pohodář od popelnic s neuvěřitelnou řečí těla

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
2
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vycházející hvězdička? Už dávno ne: Jakub Menšík v Dauhá předvedl, že osmnácti dokáže hrát s těmi nejlepšími. Postupem do finále podniku ATP 250 vytvořil žebříčkové maximum (87. pozice) a přiblížil se předsezonnímu cíli probojovat se do světové osmdesátky. „Progres, který udělal, je neuvěřitelný. Psal jsem mu po finále s gratulací, že se mi líbila i řeč jeho těla, která je na osmnáctiletého borce neuvěřitelná. On je zdravě sebevědomý, takový pohodář, ale zároveň pokorný,“ říká na Menšíkovu adresu v novém díle podcastu Centrkurt Dušan Lojda, vítěz juniorky US Open z roku 2006 a Menšíkův soused z Prostějova.



„Ve čtvrtek se vždycky kolem páté večer vídáme, když nám vyvážejí popelnice,“ odpovídá Lojda se smíchem na otázku, jaký že je Menšík vlastně soused. Zvážní ale při výčtu silných stránek osmnáctiletého borce: „Na svou výšku se výborně pohybuje a má skvělý bekhend. Vylepšil i forhend a je schopen dát sedmnáct, osmnáct es za zápas, takže může vyhrávat na všech površích,“ vyjmenovává Lojda přednosti svého prostějovského souseda.

Co považuje za jeho vůbec největší přednost? A kam to podle něj může dotáhnout český daviscupový tým v čele s Menšíkem a Lehečkou? Podívejte se na VIDEO.

Vstoupit do diskuse
2

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud