2. května 2018 • 20:30

Tragédie! V Německu se oběsil bývalý obránce Sparty Pavel Pergl (†40)

TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Obrovská tragédie postihla český fotbal. Podle informací deníku Sport zemřel bývalý obránce Pavel Pergl. Někdejší obránce Sparty, se kterou získal dva mistrovské tituly, se oběsil v úterý večer v německém Magdeburgu. Bylo mu 40 let. Smutnou zprávu potvrdili nezávisle na sobě trenér Martin Pulpit i sportovní manažer Velké Bíteše Jiří Mika.



Fotbalovou kariéru měl za sebou. Před rokem se radoval z narození dcerky, udělal si fitness kurz a chtěl se dál věnovat fotbalu. K tomu už ale nedojde. Bývalý obránce Pavel Pergl si v úterý v Magdeburgu sáhl na život. „Je to bohužel pravda, Pavel byl můj velký kamarád. Promiňte, víc o tom nechci mluvit,“ sdělil krátce deníku Sport trenér druholigového Frýdku-Místku Martin Pulpit.

Pergla dohnaly k meznímu řešení spory s přítelkyní, se kterou v Německu žil. Ty se objevily jen několik měsíců po narození dcery a nakonec vyústily ve zničující tragédii. Pro český fotbal je to třetí ztráta v rozmezí jednoho roku. Loni v dubnu se v Turecku oběsil bývalý obránce Viktorie Plzeň a národního týmu František Rajtoral . O necelý měsíc později se ke stejnému kroku uchýlil i další bývalý hráč Západočechů a někdejší mládežnický reprezentant David Bystroň .

V Lize mistrů si Pavel Pergl zahrál také proti slavnému Manchesteru United s Waynem Rooneym v sestavě
V Lize mistrů si Pavel Pergl zahrál také proti slavnému Manchesteru United s Waynem Rooneym v sestavě

Rodák z Prahy s fotbalem začínal v šesti letech v klubu ČKD Kompresory, o čtyři roky později se přesunul do Sparty. Dospělou kariéru odstartoval v Děčíně, odkud se přes Blšany dostal až do Drnovic, kde začal sbírat první prvoligové ostruhy. V sezoně 2002/03 oblékal dres Příbrami, odkud se vrátil do Sparty a napsal nejúspěšnější etapu své kariéry. V letenském klubu stihl celkem 68 startů, vstřelil tři branky. V letech 2003 a 2005 s Pražany slavil mistrovský titul, před patnácti lety s klubem postoupil až do osmifinále Ligy mistrů.

V roce 2006 odešel na první zahraniční štaci do Drážďan, následně oblékal dres anglického Prestonu, Larnaky, Hapoelu Beer Ševa, Hapoelu Ramat Gan, Bellinzony a Vaduzu. Bohatou vrcholovou kariéru končil v roce 2015 ve švýcarském klubu FC Locarno.

Na jaře byl registrován ve Velké Bíteši, která působí v divizi. Další fotbalové starty už bohužel Pavel Pergl nepřidá.

Sparta - Zlín: Odpočívej v pokoji, Pavle! Letná uctila minutou ticha Perglovu památku
Video se připravuje ...

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud