Marie Sehnálková
5. září 2022 • 15:44

Hamilton zuřil kvůli strategii: Nemůžu uvěřit, že jste mě takhle nas*ali

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jezdci formule 1 za sebou mají celkem patnáct velkých cen. Lewis Hamilton přitom na svém kontě nemá doposud jediné vítězství, což se stalo poprvé za jeho kariéru ve formuli 1. Včera v nizozemském Zandvoortu sice nebyl od vítězství daleko, ale nakonec domácí velkou cenu ovládl Max Verstappen. „Nemůžu uvěřit, že jste mě takhle nas*ali, nemůžu ani říct, jak moc jsem teď naštvaný,“ rozčílil se britský pilot na svůj tým za špatně zvolenou strategii.



Osmnáct kol před koncem Velké ceny Nizozemska na trať vyrazil safetycar. Důvodem byl odstavený monopost Valtteriho Bottase, který měl problémy s pohonnou jednotkou.

Red Bull využil této příležitosti a poslal Maxe Verstappena do boxů pro měkké pneumatiky. To Mercedes se rozhodl pro odlišnou strategii, zariskoval a nechal oba své piloty na trati, díky čemuž se závodníci posunuli na první a druhé místo. Poté si ovšem přezutí na softy vyžádal i George Russel.

Vedení se ujal Hamilton , který jako jediný z čela nezamířil do boxů. Z pozice lídra Velké ceny Nizozemska se ovšem sedminásobný mistr světa neradoval příliš dlouho. Po restartu jej okamžitě předjel Verstappen a postupně se před něj díky novým pneumatikám dostal i týmový kolega George Russel a Charles Leclerc.

„Nemůžu uvěřit, že jste mě takhle nas*ali, nemůžu ani říct, jak moc jsem teď naštvaný,“ rozčílil se britský pilot na svůj tým za špatně zvolenou strategii. V závěru GP si převzal vysílačku sám týmový šéf Toto Wolff, který jej ujistil, že mu strategii následně vysvětlí v detailním rozboru.

Lewis Hamilton: co (ne)víte o nejúspěšnějším pilotovi F1 v historii
Video se připravuje ...

„Měl středně tvrdé pneumatiky staré pět kol, držení pozice bylo v tu chvíli správným rozhodnutím, i když to nakonec nevyšlo. Rozhodli jsme se zkrátka raději riskovat, že vyhrajeme závod s Lewisem, než abychom skončili druzí a třetí,“ vysvětlil poté Wolf. „Pro jezdce je to velice emotivní. V jednu chvíli jste tak blízko k vítězství a najednou je všechno zase jinak. Je jasné, že ty emoce z vás najedou vyletí,“ obhajoval pilota týmový šéf.

Po dokončení závodu mluvil již o poznání smířlivěji i Lewis Hamilton, který se za svá slova omluvil. „S emocemi jsem byl v tu chvíli úplně na hraně. Omlouvám se týmu, ani si nepamatuju, co jsem vlastně řekl, přestal jsem se úplně ovládat. Myslím, že ale moc dobře vědí, jak to chodí a, že v tom byla velká vášeň,“ řekl.

„Myslím, že z tohoto víkendu si můžeme odnést spoustu věcí. Auto konečně fungovalo a pokud to bude platit i na následujících GP, věřím, že bychom mohli bojovat o vítězství,“ dodal sedmatřicetiletý pilot.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud