20. ledna 2017 • 11:45

Hradilek, Slončík nebo Kraus v Ostravě vyzkouší exhibiční biatlon

Autor:
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pátý ročník lyžařského závodu ČEZ City Cross Sprint pojede v sobotu v Dolní oblasti Vítkovic v různých kategoriích bezmála stovka lyžařů. V elitní kategorii mužů a žen jich bude na startu třicet, mezi jinými i loňský vítěz Torjus Borsheim z Norska nebo trojnásobný šampion předešlých ročníků Dušan Kožíšek. V exhibiční biatlonové štafetě se představí Vavřinec Hradilek, Jiří Mužík, Jan Kuf, Tomáš Kraus nebo Radek Slončík. Atraktivní trať v industriálním prostředí je připravená. Akce začíná ve 14 hodin, finále hlavního závodu je na programu od 17:50. Vstup je zdarma.



„Velká zima pro nás paradoxně byla při přípravě sněhu mírnou komplikací,“ popisuje Martin Kráčalík, ředitel pořadatelské agentury Seven Days Agency. „Sníh má v mínus 18 stupních úplně jinou konzistenci, je sypký, nespojuje se, musíme s ním pracovat zcela jinak. Děla jela na maximum celý měsíc, samotnou trať jsme dávali dohromady poslední tři dny, padlo na ni přes 3 000 kubíků sněhu.“

Trať měří 470 metrů a podle organizátorů bude hodně kvalitní. „Troufl bych si říct, že je nejkvalitnější ze všech dosavadních ročníků závodu,“ říká Kráčalík. „Mohou se o tom přesvědčit všichni, kdo si trať vyzkouší v týdnu po závodu. Zájem o běžky je velký, už nyní je rezervační systém téměř plný.“

Na startu hlavního závodu ČEZ City Cross Sprint se v Ostravě představí elitní třicítka špičkových lyžařů z Polska, Slovenska, Ruska, Itálie, Norska, Austrálie nebo Finska. Kromě loňského vítěze Borsheima přijeli také Kalle Lassila, Lasse Paakkonen (oba Finsko), Phillip Bellingham (Austrálie), Emanuele Becchis, Eugenio Bianchi (oba Itálie) nebo Ragnar Bragvin Andersen (Norsko).

Českou republiku budou reprezentovat mimo jiné Dušan Kožíšek, Jan Bartoň (loni druhý), Aleš Razým nebo Sandra Schützová. V exhibičním biatlonovém závodě se představí Vavřinec Hradilek, Jiří Mužík, Jan Kuf, Tomáš Kraus nebo Radek Slončík. Podepisovat se fanouškům budou i Tomáš Verner a David Moravec.

PROGRAM ČEZ CITY CROSS SPRINT 2017

13:55 hodin: závod dětí – Leo Express Sprint

15:30 hodin: start kvalifikace – závod dorostu + hlavní závod mužů/žen

17:30 hodin: finále závodu dorostu

17:50 hodin: finále hlavního závodu ČEZ City Cross Sprint (muži/ženy)

(Kompletní program na www.citysprint.cz)

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud