3. dubna 2017 • 04:40

Plzeň po Pivarníkovi. Model, jaký měli na Spartě, a čekání na Vrbu

Autor: jav, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Před derby mezi Slavií a Spartou (1:1) byl se svým týmem v čele ligy, s dvoubodovým náskokem na druhou Slavii. Ani to ale Romana Pivarníka před gilotinou nezachránilo. Už v neděli dopoledne, ještě před soubojem pražských rivalů, svedení západočeského klubu spustilo akci kulový blesk a náročného kouče odvolalo. Mužstvo převzal asistent Zdeněk Bečka, velký vliv na tým bude mít Pavel Horváth. A co plánuje obhájce titulu dál?



Napříč jarem deník Sport opakovaně informoval, že pozice kouče Pivarníka na západě Čech není vůbec pevná. V neděli dopoledne to klub potvrdil tím, že kouče odvolal.

Nejvyšší vedení klubu sedělo ještě v noci, po nečekané domácí ztrátě s Teplicemi (2:2). I s ohledem na neuspokojivé výkony v jarní části sezony se rozhodlo pro radikální řešení. „K nepopulárnímu kroku nás vedl především neuspokojivý herní projev týmu a do určité míry i výsledky v jarní fázi nejvyšší soutěže,“ uvedl v klubovém prohlášení generální manažer Viktorie Adolf Šádek. Spíš než o dohodu ovšem šlo o klasický vyhazov.

Plzeň v sedmi jarních duelech ztratila body ve třech zápasech (remíza ve Zlíně, prohra na Slavii, remíza s Teplicemi). Především ale nehrála dobře. Výjimkou byl duel v Karviné, kde výkon mistra snesl opravdu přísné měřítko. Jinak to ale bylo spíš trápení, hubené a upracované výhry.

CELÝ SESTŘIH: Plzeň - Teplice 2:2. Domácí komicky chybovali, pak dotahovali
Video se připravuje ...

Jinak to nebylo ani v sobotu proti Teplicím, kde až drtivý tlak v závěrečných dvaceti minutách zajistil favoritovi alespoň bod. Ani ten ale neodvrátil další velký třesk a rozvrat realizačního týmu.

Do jeho čela se oficiálně posunul asistent Zdeněk Bečka, faktickým trenérem týmu bude Pavel Horváth . Rovněž asistent, ovšem s obrovským vlivem na chod prvního týmu i celého klubu.

„Vzniklou situaci jsme se rozhodli řešit interně i s ohledem na páteční utkání, které nás čeká v Hradci Králové. Chceme být stoprocentně připraveni,“ vysvětlil Šádek. Západočeši tak najedou na podobný model, jaký fungoval ve Spartě za trenérského dua Tomáš Požár a David Holoubek.

Podle informací Sportu dostali oba muži mandát k dokončení rozjeté sezony. Plzeň s největší pravděpodobností nyní nebude hledat nového trenéra. Počká do léta, kdy znovu vyvine maximální úsilí, aby nazpět přivedla Pavla Vrbu . Ten byl s klubem během jara v kontaktu, okamžitý návrat ale odmítl s tím, že chce čekat na případnou nabídku z Ruska.

Od roku 2013, kdy Vrba Plzni zamával a odešel k národnímu týmu, se ve Štruncových sadech odehrává už pátá trenérská změna. Nekompromisnost šéfů Tomáše Paclíka a Adolfa Šádka postupně poznali Dušan Uhrin mladší , Miroslav Koubek, Karel Krejčí a nyní i Roman Pivarník.

Detailní záběr: Takhle Kopic se Zemanem zpackali roh a Teplice udeřily
Video se připravuje ...

Plzeň - Teplice: To se jen tak nevidí! Plzeň zpackala roh, po brejku dává Červenka Teplicím vedení 1:0
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud