5. března 2016 • 09:03

Lillard dal v NBA 50 bodů, Portland ale v Torontu těsně prohrál

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Basketbalisté Portlandu prohráli v pátečním utkání NBA v Torontu 115:117, třebaže jejich kanonýr Damian Lillard nastřílel 50 bodů. Také domácí Raptors se totiž mohli opřít o výtečný individuální střelecký výkon: DeMar DeRozan proměnil rekordních 24 trestných hodů za sebou a celkem si připsal 38 bodů.



Lillard se na jediný bod přiblížil osobnímu rekordu, který si vytvořil při únorovém vítězství nad ligovými lídry z Golden State. "Skóroval, kdy chtěl a jak chtěl. Nechápu, že nehrál v Utkání hvězd. Všichni mluví o Stephenu Currym, který dá koš, kdykoli přejde půlicí čáru, ale tenhle mladík to evidentně dokáže taky," prohlásil kouč Toronta Dwane Casey.

DeRozan v utkání plném faulů překonal rekordních 23 šestek v řadě, které v roce 1992 proměnil Dominique Wilkins. Úmyslně nedal až tu závěrečnou v poslední vteřině, aby Portland už neměl čas na útok.

Toronto doma zvítězilo podvanácté za sebou, přestože hosté mocně finišovali a Lillard dal v závěrečné čtvrtině 22 bodů. "Na lavičce (na začátku poslední čtvrtiny) jsem si řekl, že s tím zápasem zkusím ještě něco udělat," řekl Lillard. Trail Blazers díky němu stáhli třináctibodovou ztrátu až na dvoubodový rozdíl, ale otočit skóre se jim nepodařilo.

Cleveland se proti Washingtonu musel obejít bez Kevina Lovea a na jeho pozici pod košem přesunuli trenéři LeBrona Jamese. Změna vyšla, Cavaliers zvítězili jasně 108:83. "Náš útok byl výrazně rychlejší. Budu muset strávit víc času stavěním clon a bojováním pod košem, ale když nám to pomůže..." uvedl James.

Cavaliers v neděli bez Jamese s Wizards prohráli, ale tentokrát bylo všechno jinak. Kyrie Irving dal 21 bodů, James nebyl daleko od triple double s 19 body, 13 doskoky a sedmi asistencemi, i když už v poslední čtvrtině nehrál.

Washington nevyužil šanci posunout se na osmé místo tabulky Východní konference. "Není to pro nás krok zpět, pořád se lepšíme, jen jsme prostě dostali výprask. To se občas stane," řekl John Wall, jenž byl nejlepším střelcem Wizards se 17 body, ale lehce si poranil kotník a v závěru už také na hřišti chyběl.

Avery Bradley dal vítězný koš po nájezdu sedmnáct sekund před koncem a Boston se protrápil k výhře nad New Yorkem 105:104. Střeleckým lídrem Celtics byl Isaiah Thomas s 32 body, Knicks nestačilo 30 bodů Carmela Anthonyho, který v závěru neproměnil trojkovou střelu.

NBA:

Boston - New York 105:104, Charlotte - Indiana 108:101, Cleveland - Washington 108:83, Denver - Brooklyn 120:121 po prodl., LA Lakers - Atlanta 77:106, Memphis - Utah 94:88, Milwaukee - Minnesota 116:101, Orlando - Phoenix 84:102, Philadelphia - Miami 102:112, Toronto - Portland 117:115

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud