31. ledna 2015 • 14:42

Pražští boxeři se v Nitře budou prát o první místo v Interlize

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Interligu boxu čeká v sobotu velký svátek. V Nitře proti sobě od 17:00 nastoupí dosud neporažené celky český BC BigBoard Praha a slovenský BC Stavbár Nitra. Oba týmy mají kromě stejného celkového počtu bodů i identické skóre a dokonce i počet pomocných bodů.



Paradoxně s kartami zamíchal třetí celek soutěže DTJ Prostějov. Prostějovští manažeři o svátcích nezaháleli a během vánoční přestávky využili přestupního termínu a získali boxery pražského celku. Potřebovali totiž obsadit těžkou váhu, neboť jejich opora, Daniel Táborský, přestoupil do váhy supertěžké.

Pražskému celku proto přetáhli z hostování třeboňského blonďáka Adama Kolaříka a znojemského Vasila Ducára, který je univerzálním bojovníkem nejen díky tomu, že střídá bojové styly K-1, MMA a box, ale dokonce mu nedělá problém jeden týden nastoupit ve váze supertěžké a druhý ve váze těžké. Je to cenný univerzál.

„Prostějov využil skulinku v soutěžním řádu a přetáhl nám 2 hostující boxery. Upřímně, mrzí mě to, protože jsem se to dozvěděl, až když to bylo upečené a já volal oběma boxerů, jak se mají a že s nimi počítáme na další zápas,“ říká vedoucí pražského celku Pavel Hynek.

„Chápu Vasila Ducára, protože všichni kluci ze Znojma startují za Prostějov, tak byl asi černou ovcí, že se bije za Prahu, ale mrzí mě Adam Kolařík. Tomu jsme dali šanci proti Polsku a počítali jsme s ním i nadále. Tam ale asi hrály roli peníze…“ dodal.

Na pražské boxery bude čekat pěkně žhavý nitranský ring. Objeví se v něm totiž pravděpodobně i dva několikanásobní mistři Slovenska Michal Zátorský a Tomáš Vaňo. V polotěžké váze pak patrně nastoupí slovenský reprezentant Matúš Strnisko.

Po zranění a tím způsobené absenci na slovenském mistrovství republiky by se mohl před domácími fanoušky představit i Sandro Dirnfeld, který skončil dvakrát pátý na mistrovství Evropy. Očekávat můžeme i návrat Štefana Sliže, který hostoval za BC Ostrava v extralize před více než 3 roky.

Praha pravděpodobně nastoupí v jejich nejsilnější možné sestavě. „K Davidu Hoškovi jsme získali cennou posilu v podobě bratrů Vaněčkových a v supertěžké váze je po zranění a v plném tréninku i současný mistr ČR Pavel Šour. Snažíme se mít všechny váhy zdvojené kvalitními boxery. V některých vahách je konkurence obrovská: Erik Aloyan a Erik Agateljan, ve welteru Patrik Kliment a Zdeněk Chládek, ve střední Michal Vodárek a Martin Podlucký, v polotěžké David Hunanyan a Matůš Juráček a v těžké David Hošek a Marek a Tomáš Vaněčkovi,“ nastiňuje možnou soupisku Pavel Hynek z BC BigBoard Praha.

„Pánové Hlavačkové jsou velice zkušení trenéři a taktici, určitě mají naše boxery nastudováni, ale ať jim to úplně nezjednodušíme. Soupisku má na starosti šéftrenér Michal „Míťa“ Soukup a ten ji oznámí těsně před utkáním, „ striktně odmítá s úsměvem na tváři další otázky týkající se sestavy vedoucí pražského celku.

Zajímavostí může být i fakt, že se boxeři těchto dvou týmů potkávali v lednu při ranních výkluzech ve Vysokých Tatrách. Pražský celek totiž tradičně tráví zimní přípravu v hotelu FIS u Štrbského plesa, stejně jako oddíl z Nitry. Ke vzájemným sparingům však nedošlo. O to víc se nejen fanoušci, ale zejména boxeři těší na vzájemný duel.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud