13. října 2016 • 17:46

Návrat královny? MMA bojovnice Rouseyová bude znovu bojovat o titul

Autor: tej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fanoušci smíšených bojových umění se konečně dočkali. Bývalá šampionka UFC Ronda Rouseová se v prosinci pokusí vybojovat zpátky svůj titul v bantamové váze. O ten přišla v listopadu loňského roku, když utržila svou první porážku od Holly Holmové. Od té doby se v kleci neukázala, vrací se až nyní a rovnou vyzve současnou šampionku Amandu Nunesovou. 



Tři roky patřil pás pro šampionku bantamové váhy v UFC Rondě Rouseové. Přišla o něj v loňském listopadu, ve druhém kole ji knockoutovala Holly Holmová. Za poslední rok pás prošel třemi ruky.

V březnu totiž Holmovou porazila Miesha Tateová, která se však z titulu šampionky radovala jen tři měsíce. Hned první obhajobu totiž nezvládla. V červenci podlehla Amandě Nunesové, ta zápas ovládla už v prvním kole.

A mistrovský pás se může přesunout znovu. Od loňské porážky se Rouseyová do klece nepostavila. Jak sama přiznala, byla psychicky na dně, porážka ji dostala na kolena. „Připadala jsem si bezcenná. Jen jsem tam tak seděla a uvažovala o tom, že se zabiju. Jsem nula, už po mně neštěkne ani pes, letělo mi hlavou,“ přiznala letos v únoru se slzami v očích v americké televizní talkshow.

Jeden kop ji změnil celý život. Už nebyla neporaženou bojovnicí, která byla považována za nejlepší na celém světě. Více než rok se v kleci neukázala, nyní ji však bude čekat opravdu těžká zkouška. Po měsících se totiž postaví proti současné šampionce, které se navíc daří. Naposledy prohrála v září roku 2014, před Tateovou porazila také Valentinu Ševčenkovou, jednu z nejlepších bojovnic.

Rouseová se s Nunesovou utká v hlavním zápase galavečera UFC 207, který je na programu 30. prosince. Oznámil to na svém twitterovém účtu šéf UFC Dana White. Připustil také, že pokud v utkání zvítězí Ronda, v příštím zápase by měla dostat Cris Cyborg Santosovou. Zápas se Santosovou si fanoušci už přejí dlouhou dobu.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud