20. září 2015 • 15:10

Prskavec s Tunkou pojedou na MS o zlato, Hradilek už je ze hry

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kajakáři Ondřej Tunka a Jiří Prskavec obsadili první dvě místa v semifinálové jízdě na mistrovství světa a budou v Londýně bojovat od 15:33 SELČ o medaile. Mezi deset nejlepších nepostoupil stříbrný olympijský medailista z této trati Vavřinec Hradilek, stejně jako kompletní trio kanoistů Michal Jáně, Stanislav Ježek a Tomáš Rak. Finále pojede kanoistka Kateřina Hošková, vyřazena byla Tereza Fišerová.



Tunka s Prskavcem předvedli v semifinále suverénní představení a k rychlé jízdě přidali i bezchybný výkon mezi brankami. Dělilo je od sebe 13 setin sekundy. Na svůj tři roky starý úspěch z Lee Valley nenaváže Hradilek, jenž obsadil především kvůli třem šťouchům 16. pozici. Na poslední postupové místo ztratil 1,09 sekundy.

"Jako mrzí mě to, chtěl jsem tady předvést lepší výsledek," prohlásil Hradilek. První dotek si připsal hned na třetí brance a prý se to s ním už vezlo. "Dlouho jsem nad tou brankou přemýšlel, chtěl jsem to dát na jistotu a pak to takhle zmastím," litoval Hradilek. "Pak jsem do toho začal víc tlačit, podruhé jsem smolně šťouchl a pak už to byla jízda hop nebo trop," prohlásil.

Kanoisté neuspěli, Češi vypadli v semifinále

Britský kanoista David Florence se stal na domácí trati v Londýně potřetí mistrem světa ve vodním slalomu. České trio vypadlo v semifinále, nejlepší byl patnáctý Michal Jáně a získal pro Česko účastnické místo na olympijských hrách v Riu de Janeiro.

K zisku medaile byla v kategorii C1 potřeba čistá jízda. Florence, mistr světa z Prahy 2013 mezi singlkanoisty i deblíři, porazil o pouhé čtyři setiny sekundy Benjamina Savšeka. Slovinec byl druhý i loni v Marylandu. Bronz nečekaně získal další domácí kanoista Ryan Westley.

Bez medaile zůstalo trio favorizovaných Slováků, nejlepší byl pátý Alexander Slafkovský.

Českým kanoistům nevyšla semifinálová jízda a do medailových bojů nepostoupili. Jáně byl patnáctý, Tomáš Rak šestadvacátý a pátý muž z OH na tomto kanálu Stanislav Ježek po padesátisekundové penalizaci obsadil poslední třicáté místo.

O medaile budou bojovat ještě kanoistka Kateřina Hošková a kajakáři Ondřej Tunka a Jiří Prskavec.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud