6. prosince 2016 • 19:06

Devět dní do biatlonového svátku v Novém Městě. Těším se, říká Koukalová

Autor: ivp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Připravují kotel, jenž má být předčasným dárkem k Vánocům. Dokončují zasněžování tratě, na řadu závodů hlásí vyprodáno a zbývá jen devět dní do startu! „Je to podnik, na který se těším nejvíc z celé sezony,“ přiznala Gabriela Koukalová k chystanému SP v Novém Městě na Moravě (15.–18. prosince). Sama na něj ještě víc nalákala úspěchy v Östersundu. A další může přidat tento týden v Pokljuce.



Slýchá to zleva zprava. Kamkoliv přijde. A těší ji to. Östersund? Ujde. Pokljuka? Taky dobrý. Ale Nové Město na Moravě? To je pecka! „Když vám to pak řeknou i Norové, hrozně vás to těší. Asi jsme v minulých letech měli atmosféru jako nikde jinde,“ říkala Gabriela Koukalová, přičemž se sama usměje: „Budou to závody, na které se těším nejvíc z celé sezony. Nepamatuju si, kdy jsem se více na nějaké takové těšila,“ uznala.

Odpočítávání biatlonového svátku přitom přešlo na jednomístná čísla. Dneškem zbývá už jen devět dní – právě po závodech ve slovinské Pokljuce, které jsou v plánu v závěru tohoto týdne. A v Novém Městě na Moravě hlásí, že jsou připravení.

„Zahájili jsme závěrečnou etapu přípravy tratí, dokončujeme rozvozy sněhu z depa a zasněžujeme stadion. Jsme relativně v luxusní pozici, protože máme s pracemi předstih oproti plánu. Takový nástup zimy už v prosinci nepamatujeme,“ pochvaloval si předseda organizačního výboru a šéf biatlonového svazu Jiří Hamza.

Lístky na stadion vyprodány

Co se navíc stadionu týče, tam už jsou lístky do víkendových závodů vyprodány. Na čtvrtek a pátek jich pak zbývá poslední řádka. „Na víkend bychom vzhledem k současnému zájmu prodali i padesát tisíc lístků. Kapacitu však bohužel nelze více nafouknout. Věřím tedy, že se nám podaří vyprodat i čtvrteční a páteční program,“ doplnil Hamza.

Ve Vysočina Aréně se přitom představí závodníci dvaatřiceti zemí, výjimkou budou jen Číňané, kteří start nakonec odřekli. Soutěže začínají už ve čtvrtek 15. prosince sprinty mužů. Den nato do stejné disciplíny vyrazí i ženy a o víkendu se uskuteční stíhací závody a závody s hromadným startem.

„Počasí je ovšem ideální. Ještě se nám nestalo, abychom měli před závody tolik sněhu k dispozici. V pátek tudíž chceme začít s finálními úpravami, abychom byli v pondělí připraveni na najíždění závodníků a první tréninky,“ dodal ředitel závodu Vlastimil Jakeš.

Gabriela Koukalová, Veronika Vítková, Michal Šlesingr nebo Ondřej Moravec tu mají nominaci jistou. Zda ale mezi muži vyběhne v domácím závodě Adam Václavík, nebo Tomáš Krupčík, to se rozhodne právě nyní v Pokljuce.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud