19. května 2015 • 13:49

Nemocného Čišovského dojalo přivítání v Plzni: Děkuju, dalo mi to energii

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vážně nemocný plzeňský fotbalista Marián Čišovský poděkoval za pondělní oslavy mistrovského titulu, který klub symbolicky věnoval jemu. Slovenský stoper po vítězném zápase s Jihlavou přišel mezi spoluhráče na improvizované pódium na hrací ploše a za obrovského potlesku fanoušků se společně radovali z třetího ligového primátu Viktorie v historii.



"Chci moc poděkovat klubu, spoluhráčům i všem skvělým fanouškům. Jednalo se o jeden z nejemotivnějších okamžiků mého života. Celý večer mě napumpoval energií. Moc děkuju," uvedl na facebooku plzeňského klubu Čišovský .

Pětatřicetiletý stoper naposledy absolvoval soutěžní zápas loni 1. dubna v domácím poháru. Pak léčil zraněné koleno a na začátku ledna vedení Plzně přiznalo, že jej trápí vážná nemoc. Chorobu ale nespecifikovalo.

Podle informací Blesku postihla slovenského fotbalistu amyotrofická laterální skleróza. Na následky tohoto onemocnění, které napadá mozek a způsobuje ztrátu buněk ovládajících svalové pohyby, podle médií v dubnu zemřel bývalý premiér Stanislav Gross .

Titul Plzně pro Čišovského. Obránce bojující s nemocí přišel na pódium
Video se připravuje ...

Pětatřicetiletý stoper byl hlavní postavou pondělních oslav. Po vítězném utkání s Jihlavou, které definitivně rozhodlo o plzeňském titulu, vyrostlo pod hlavní tribunou improvizované pódium s nápisem "Titul pro Čišu". Stejný slogan měli Západočeši i na vítězných tričkách pro nové šampiony.

Na pódium postupně vystoupili nejen fotbalisté a trenéři Viktorie, ale například i masér, fyzioterapeut nebo už bývalý útočník Plzně Marek Bakoš. Jako poslední stanul před fanoušky za obrovského potlesku dojatý Čišovský, jehož jméno pak celý stadion ještě několikrát vyvolával.

Emotivní chvíle rozplakala většinu hráčů i fanoušků na stadionu včetně plzeňského trenéra Miroslava Koubka. "Myslím si, že jsem tvrdý člověk, ale slzel jsem. Ne z důvodu, že jsem vyhrál jako trenér ligu s tímto mužstvem, ale byl jsem velice dojat z Mariána," řekl Koubek. "Kdybych ten titul, na který jsem čekal 32 let, mohl vyměnit za to, aby byl Marián zdravý, udělal bych to okamžitě," doplnil kouč.

Limberský po titulu Plzně: Ještě nejsme za zenitem
Video se připravuje ...

Horváth: Věřím, že to Maríán zvládne. Budeme mu fandit
Video se připravuje ...

Koubek: Titul bych vyměnil za zdraví pro Mariána!
Video se připravuje ...

Koubek musel na tetování: Manželka mě vyhodí z baráku
Video se připravuje ...

Rozpolcený Kolář po titulu: Mám radost. A jsem smutný
Video se připravuje ...

Plzeň - Jihlava: Fanoušci slaví s hráči na trávníku
Video se připravuje ...

Pavel Horváth s Marianem Čišovským slaví mistrovský titul Plzně
Pavel Horváth s Marianem Čišovským slaví mistrovský titul Plzně

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud