17. června 2015 • 13:59

První trénink s Uhrinem! Ve Slavii chce udržet střelce Škodu

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté pražské Slavie dnes zahájili s novým trenérem Dušanem Uhrinem mladším letní přípravu bez posil. Úvodní trénink jedenáctého celku uplynulého ligového ročníku neabsolvovalo ani několik reprezentantů v čele s útočníkem Milanem Škodou.



Druhý nejlepší střelec minulé sezony, o kterého je údajně zájem v cizině, se pouze zastavil pozdravit spoluhráče a nového kouče. Protože v pátek absolvoval s národním týmem kvalifikační zápas na Islandu, dostal delší dovolenou.

Uhrin však s klíčovým hráčem uplynulé sezoně počítá. "Samozřejmě s Milanem počítáme do příští sezony, ale o hráčích bych nechtěl hovořit, protože všechno je v běhu. Nebudeme diskutovat o tom, jestli tu někdo zůstane nebo přijde. Zatím to je na mě brzo," dodal bývalý trenér Mladé Boleslavi, Temešváru, Kluže nebo Dinama Tbilisi.

Nejspíš v pondělí se společně se Škodou zapojí do přípravy Slavie i další reprezentanti Simon Deli z Pobřeží slonoviny a Gruzínec Levan Kenija. Senegalec Dame Diop se kvůli problémům s dopravou vrátí až ve čtvrtek.

V Horních Počernicích se nehlásil žádný nový hráč, jenom tři navrátilci z hostování v druholigovém Žižkově Josef Bazal, Tomáš Souček a František Mysliveček.

Uhrinovým asistentem bude Čuhel

Uhrin zatím nechtěl o kádru pro následující sezonu ani o možných posilách spekulovat. "O hráčích bych nechtěl hovořit, protože všechno je v běhu. Nebudeme diskutovat o tom, jestli tu někdo zůstane, nebo přijde. Zatím to je na mě brzo," řekl novinářům nástupce odvoleného kouče Miroslava Beránka.

Ambice má vyšší, než byly výsledky tradičního klubu v minulých sezonách. "Věděl jsem, že to příjmu, protože Slavia je historicky nejslavnější klub v Čechách spolu se Spartou. Tím, že jsem to přijal, jsem jenom ukázal, že chceme něco dokázat," řekl Uhrin novinářům před svým prvním tréninkem.

"Chtěl bych, aby Slavia zase byla Slavií. Domnívám se, že hráči, kteří jsou tady, musí dát srdíčko za Slavii a začít sami od sebe," přidal sedmačtyřicetiletý trenér, který naposledy vedl Dinamo Minsk a předtím Plzeň, kde byl loni v létě po neúspěchu v kvalifikaci Evropské ligy odvolán.

Ve Slavii zatím konkrétní cíle stanoveny nemá. "Nejdřív musíme dát dohromady nějaké herní věci, které bych - nechci říkat zlepšit, ale udělal podle sebe. Pak bychom si také stanovili cíle. Slavia ale musí mít cíle nejvyšší," prohlásil Uhrin.

Přestože svůj realizační tým ještě nepotvrdil, asistenta by mu měl dělat bývalý kouč Brna nebo Příbrami Petr Čuhel, jenž také nechyběl na úvodní tréninkové jednotce.

Trenér Dušan Uhrin poprvé vedl fotbalisty Slavie při tréninku
Trenér Dušan Uhrin poprvé vedl fotbalisty Slavie při tréninku

 

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud