19. července 2015 • 16:00

Baník před ligou? Propadák a pískot. Chtělo se mi plakat, zuřil kouč

Autor: ČTK, riš, jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Generálka Baníku na ligu? Naprostá tragédie. Ostravský celek v premiéře na nově zrekonstruovaném Městském stadionu v ostravských Vítkovicích podlehl druholigové Karviné 0:3. Naštvaní fanoušci pískali, rozladění neskrývali hráči ani trenér. "Vyvodím z toho důsledky," zlobil se ostravský kouč Radomír Korytář.



Atmosféra v ostravském celku týden před startem ligy ukazuje všechno jiné, než pohodu a natěšení na novou sezonu. Závěrečný test s druholigovou Karvinou Baníku v novém prostředí stadionu ve Vítkovicích týmu vůbec nevyšel, hráči odcházeli jak zpráskaní psi po prohře 0:3.

Tisícovka diváků na hlavní tribuně vypískala domácí fotbalisty už v poločase, po kterém ztráceli o dva góly. "V prvním poločase se mi chtělo plakat. Chtěli jsme začít aktivně, dravě, agresivně. Nic z toho ale v naší hře nebylo. První poločas nám absolutně nesedl," zlobil se ostravský trenér Radomír Korytář.

Sestava, která se v prvním ligovém utkání proti Brnu už neměla příliš lišit, druholigovému soupeři nestačila. Karviná kromě tří vstřelených gólů ještě několik šancí zahodila. Korytář přiznal, že katastrofální výkon ho složením jedenáctky možná donutí ještě výrazně zamíchat.

"Jsem za to zodpovědný já a vyvodím také důsledky. Výkony všech hráčů si vyhodnotím a rozhodně v Brně nastoupí jiná sestava. Někteří hráči hráli tak, jako by měli předem své místo v základní sestavě jisté. Proto to tak vypadalo. Třeba Kukec byl jeden z nich," nebál se být Korytář konkrétní a chorvatského záložníka podrobil jmenovité kritice.

Zamyšlený trenér Baníku Ostrava Radomír Korytář
Zamyšlený trenér Baníku Ostrava Radomír Korytář

Náš výkon? Úplný ústřel, štve Pavlenku

Výkon týmu se nelibíl ani gólmanovi Jiřímu Pavlenkovi. "Byl to úplný ústřel. Viděl jsem třeba zápas, který kluci hráli proti Senici. A i když prohráli 0:5, měli daleko víc šancí, jen prostě nedávali góly a soupeř ano. Ale to byl fotbal nahoru dolů, úplně jiný výkon. Proti Karviné jsme neměli absolutně nic," nechápal nadějný brankář.

Pavlenku štval i přístup spoluhráčů, který přispěl k laciné prohře. "Člověk to vnímá. Prohrajete s Karvinou, která hraje druhou ligu, fanoušci, kteří přišli, na vás nadávají, stadion je prázdný, lidi asi moc chodit nebudou, nedaří se a přijde mi, že některým hráčům na tom snad ani nezáleží. A to je hodně smutné," čertil se třiadvacetiletý gólman, jezhož Baník přes zajímavé nabídky (mluvilo se o zájmu Jablonce) zatím odmítá pustit.

"Podstatné je, že Baník na stávající podmínky mého případného odchodu přistoupit asi nechce. Uvidíme, jestli přijde nějaká lepší nabídka, kterou by Baník akceptoval. Zatím jsem ale tady a budu dělat všechno pro to, abych pomohl," dodal Pavlenka.

Na celkové bídě Ostravy se svezl i testovaný záložník Martin Vyskočil, který až na jednu střelu vedle ničím nezaujal a v 66. minutě ho nahradil Staško. Tím pravděpodobně skončila i jeho zkouška v klubu.

Korytář doufal, že po nepovedené generálce se přístup jeho celku v Brně o sto procent zlepší. "Věřím, že naše hodně špatná hra v prvním poločase nám v úvodním ligovém kole v Brně pomůže," řekl Korytář.

Ostrava - Karviná 0:3 (0:2)

Branky: 8. Dreksa, 35. Budínský, 77. Fiala. Rozhodčí: Cieslar - Priesol, Mikeska. Diváci: 1025.

Sestava Ostravy: Pavlenka - Vengřinek (46. De Azevedo ), Frydrych, Kouřil, Holzer (46. Helešic) - Šichor (87. Kaša), Matěj (37. Foltyn) - Vyskočil (66. Staško), Kukec (78. Mišák), Mondek - Narh (71. Alispahič). Trenér: Korytář.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud