22. července 2015 • 19:55

Jablonec jako příští mistr? ŠEST důvodů, proč to (ne)vyjde

Autor: hp, kub
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už třetí přestupní okno zeje v Jablonci dokořán. Miroslav Pelta do svých „galacticos“ během roku nasypal téměř sto milionů korun. Teď za to bude chtít úspěchy. Jablonec má na startu sezony největší mistrovské ambice ve své prvoligové historii.



PRO: Vylepšený útok

V minulé sezoně sice Jablonci výrazně chyběl produktivní útočník, přesto mužstvo nastřílelo o jeden gól více (58) než druhá Sparta. Šance si totiž tým ze Střelnice vypracovával. Před sezonou výrazně posílil o kanonýry Tomáše Wágnera a Stanislava Tecla. Je jasné, že tato dvojka Jablonec kvalitativně posune dál.

PROTI: Teprve druhý rok a bez Kopice

Podívejte se, jak dlouho to trvalo Plzni. Pavel Vrba přišel na západ Čech na podzim 2008 a českou ligu poprvé dobyl až v roce 2011. Sestavit šlapající tým zkrátka chvíli trvá, Jablonec začal před rokem a byť už v minulé sezoně získal rekordní počet bodů, Spartu a Plzeň ani jednou neporazil. Navíc přišel o jednoho z tahounů Jana Kopice.

TOP finty sezony: Podívejte se, jak školili Kukec, Konaté i Hušbauer
Video se připravuje ...

PRO: Kouč Šilhavý

Po angažmá v Liberci a mistrovském titulu v roce 2012 či jízdě Evropskou ligou o sezonu později získal pověst trenéra, co nosí štěstí. Jenže více než vrtkavou Fortunu za jeho úspěchy hledejme kvalitního trenéra, který umí složit fungující tým a naordinovat mu taktiku pod heslem účel světí prostředky. Jeho zkušenosti jsou jabloneckým příslibem.

PROTI: Diváci

Jablonci chybí diváci, našlapaný stadion, který by byl pověstným dvanáctým hráčem. S touhle nálepkou klub bojuje, seč mu síly stačí, jenže faktem je, že ambice klubu ostře kontrastují s návštěvností. Podle té průměrné v minulé sezoně patří Jablonci až desátý flek, Sparta i Plzeň ji má takřka trojnásobnou. Pokud se to rapidně nezmění, pro Hübschmana a spol. je to minus.

Namlsejte se na Synot ligu... TOP 30 gólů minulé sezony
Video se připravuje ...

PRO: Netradiční spojení

Kdo má moc, ten má i větší šanci na úspěch. A kdo je v českém fotbale nejmocnější? Předseda FAČR Miroslav Pelta, který je však zároveň nestandardně i majitelem Jablonce. Rozhodl se, že se svým fotbalovým „dítětem“ uspěje, takže vemte jed na to, že pro úspěch udělá maximum. To je pro Jablonec velké plus.

PROTI: Konkurence

Ta je nemilosrdná. Franck Ribéry nikdy nevyhrál Zlatý míč, ten už od roku 2008 okupují jen Lionel Messi a Cristiano Ronaldo, o znamená to však, že by byl Francouz špatný z fotbalista? Ani nápad, prostě má smůlu fo na „dobu“. I Jablonec to v české lize v konkurenci dvou nadupaných rivalů z Plzně a Letné, kdy v posledních dvou sezonách vždy jeden k z nich překonal magickou hranici 70 bodů, bude mít složité.

NEJ momenty fanoušků: Nejlepší chorea i dojemný titul pro Čišu
Video se připravuje ...

Góly, emoce, euforie. To nejlepší ze Synot ligy opět na iSport.cz!
Video se připravuje ...

Gambrinus Fanliga: Takhle válely největší hvězdy loňské sezony
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud