Stanislav Hrabě
17. září 2015 • 18:51

Slavia má další posilu do vedení. Vrací se legenda Šmicer

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ta zpráva pohladila slávistické duše. Bývalý ministr obrany Jaroslav Tvrdík, jenž jako lobbista stál za vstupem čínské společnosti CEFC do vlastnických struktur Slavie Praha, uveřejnil na svém twitterovém účtu: „Slavia má dalšího nového člena statutarního orgánu. Po domluvě s Jířím Šimáněm slávistická legenda Vladimír Šmicer. Nádhera.“ Zároveň Tvrdík prozradil, že podnikatel Jiří Šimáně, jenž vlastní téměř 40 procent akcií klubu, se stane prezidentem.



Tvrdíkovy zprávičky, které okamžitě vyvěsily na svém webu Slávistické noviny, vyvolaly v táboře fanoušků sešívaných velký ohlas. Úspěšný byznysmen by měl být zárukou, že peníze se z účtu nerozutečou do nastavených rukou nejrůznějších rádců, poradců, zprostředkovatelů a dobráků, kteří se okamžitě vyrojí, kdykoli se v některém fotbalovém klubu objeví zajímavý kapitán.

A Vladimír Šmicer přezdívaný slávisty ´štístko´ je pro ně sám o sobě zárukou vykročení do světlé budoucnosti. Podle informací deníku Sport se Šmicer stane součástí vedení a bude klub zastupovat v mezinárodních vztazích. „Už se těším. Je to výzva podílet se na znovuzrození úspěšné Slavie,“ řekl bývalý reprezentant. S Jiřím Šimáněm se sice sešli a ze strany nejvyššího muže bylo jasně deklarováno, že o jeho služby stojí, ale ke konečné dohodě zatím nedošlo.

Šmicer naposledy ve Slavii působil na jaře loňského roku, kdy se stal asistentem nizozemského trenéra Alexe Pastoora. Po sezoně, která nepatřila mezi vydařené, červenobílí odvrátili hrozbu sestupu až v posledním zápase, z realizačního týmu odešel. Nové vedení se s ním v rámci insolvenčního řízení finančně vyrovnalo, pohledávku ve výši 150 tisíc korun zaplatilo, třebaže ji Šmicer soudní cestou neuplatňoval.

Není zatím jisté, v jaké funkci by se měl v Edenu objevit, ale nový prezident podnikatel Šimáně by tuto legendu chtěl mít po svém boku co nejblíže.

 

Historie ligy: Největší triumf Slavie na Spartě. Dvě rány zasadil Šmicer
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud