Stanislav Hrabě
18. ledna 2016 • 18:45

Kouč Jihlavy Hipp: Mešanovič dostal od Slavie nabídku, která se neodmítá

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pětadvacetiletý bosenský útočník Muris Mešanovič zamířil do Slavie Praha a jeho bývalý klub Vysočina Jihlava řeší, jak ho nahradit. „Odešlo s ním osm gólů, to nebude lehký úkol,“ uvědomuje si slovenský trenér Michal Hipp, jenž převzal mužstvo v průběhu zimní přestávky s jediným cílem: záchrana v soutěži. „Kdybych si netroufal a nevěřil, že se to podaří, tak tady vůbec nejsem,“ přijímá požadavek vedení. K tomu však potřebuje najít náhradu za Mešanoviče.



Když bývalý asistent slovenské reprezentace Michal Hipp přijal místo trenéra ve Vysočině Jihlava, nevěděl, zda klub udrží bosenského střelce Murise Mešanoviče. „Bylo to otevřené, každý den se to měnilo,“ vrací se Hipp o několik dní zpátky. „Muris říkal, že nám chce pomoct, pak nakonec akceptoval podmínky Slavie,“ popisuje situaci, s níž se nyní musí vyrovnat.

Na sarajevského rodáka se ovšem nezlobí. „Překročil rámec jihlavského fotbalu, navíc mu v létě končil kontrakt. Jak přiznal, dostal nabídku, která se neodmítá,“ dokáže se jihlavský kouč, jenž v ročníku 1993/1994 sám oblékal červenobílý dres pražského klubu, vžít do hráčovy pozice. „Přeju mu všechno nejlepší,“ uzavírá Mašanovičovu kariéru v Jihlavě.

Příbram - Jihlava: Gól Murise Mešanoviče na 4:1
Video se připravuje ...

Jako přestupová kompenzace přichází za balkánského útočníka ze Slavie Praha na hostování Radek Voltr. Dohodu uzavřelo vedení klubů, pro trenéra Hippa to byla uzavřená skutečnost.

„Abych pravdu řekl, nijak detailně Voltra zatím neznám, viděl jsem ho v některých zápasech v lize,“ přiznává Hipp. „Jestli jsme si mohli ze Slavie vzít náhradou někoho jiného, o tom mluvit je už bezpředmětné,“ odmítá se zabývat spekulacemi. „Je u nás a věřím, že nám pomůže. Útočníka jsme potřebovali, šanci dostane, uvidíme, jak se jí chopí,“ je odhodlaný se slávistickým příspěvkem pracovat. Voltr se po menších zdravotních potížích k mužstvu připojil v pondělí.

Hipp čeká ještě jednoho útočníka

V prvních dvou přípravných zápasech na zimním turnaji Tipsport liga tedy Voltr ještě za jihlavské mužstvo nastoupit nemohl a Vysočina si moc zdatně nevedla. Podlehla Bohemians Praha 1:4 a remizovala s druholigovým Táborskem 1:1.

„Zatím jsme ve stadiu nejvyšší zátěže, zápasy v zimním turnaji Tipsport ligy jsou především zpestřením náročné přípravy,“ vysvětluje trenér Hipp nepřesvědčivé výsledky.

„Dělám si o mužstvu obraz, první poločas hraje jedna parta a druhý jiná,“ dodává. „Věřím, že se trefím do základní sestavy na jaro,“ praví přesvědčivě s tím, že ještě jeden útočník přijde. Trenér ovšem o něm zatím nemluví, aby jeho příchod nezakřiknul.

Na hostování ze Slavie přišel rovněž záložník Josef Bazal. „Uvidíme, kam se dostane, musí ukázat, že tu chce hrát,“ probírá Hipp jeho přínos. „Je to jenom na něm,“ zdůrazňuje.

Dalším trenérovým přáním je, aby na hostování z Plzně dorazil odchovanec klubu záložník Tomáš Kučera. „Budu rád, když přijde, ale o tom nerozhoduju,“ připouští osobní bezmocnost. „Udělám ovšem všechno pro to, abychom byli připraveni a úkol ligu zachránit splnili,“ slibuje.

Jihlava - Dukla: Patička Murise Mešanoviče
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud