Stanislav Hrabě
21. února 2016 • 15:21

Se Šmídem proti Dukle Bohemka neprohrává. I proto ho kouč nasadil

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když nastoupí Bohemians Praha 1905 v malém pražském derby proti Dukle, nesmí chybět v základní sestavě stoper Michal Šmíd. Přináší totiž jistotu, že Klokani neprohrají. Jeho fluidum fungovalo i tentokrát, domácí zvítězili 1:0.



V prvním jarním kole v Olomouci nastoupil ve stoperské dvojici srbský legionář Zoran Gajič, proti Dukle však bylo jasné, že se musí najít místo pro Michala Šmída. „Vypadal při tréninkách v týdnu výborně,“ snažil se odůvodnit jeho zařazení herními aspekty trenér Roman Pivarník. „Máme nyní hodně vyrovnaný kádr, víc hráčů si zaslouží, aby nastupovalo, ale to bohužel nejde,“ dodal.

Na přímý dotaz, zda se je vědom Šmídovy výjimečnosti v derby s Duklou, doznal barvu. „Také to hrálo roli,“ připustil Pivarník.

Ve stoperské dvojici se vedle Šmída postavil kapitán Daniel Krch a rozhodl gólem o vítězství domácích.  „Nevím, jestli trenér přemýšlel tak, že se s Michalem neprohraje. Já mu to nenavrhoval, sestava je na něm,“ nehodlal zasahovat do Pivarníkových pravomocí.

„Vyhráli jsme, byla to správná volba,“ uznal Krch ovšem dobrý trenérův výběr. „Mně je jedno, s kým hraju, snažím se udělat všechno, abychom vyhráli,“ prohlásil střelec vítězného gólu.

I jarní duel malého pražského derby potvrdil, že Šmíd je v něm pro Bohemians nepostradatelný.

Šmíd za Bohemku proti Dukle

2013/2014      
Dukla-Bohemians 1:1 90 minut žk  
Bohemians-Dukla 3:2 90 minut žk gól
2014/2015      
Dukla-Bohemians 0:1 90 minut    
Bohemians-Dukla 0:0 90 minut    
2015/2016      
Dukla-Bohemians 2:2 90 minut    
Bohemians-Dukla 1:0 90 minut žk  
Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud