Stanislav Hrabě
2. června 2016 • 19:00

Šmicer o konci ve vedení Slavie: Každá vláda si vybírá svoje lidi

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Člen dozorčí rady, potom člen představenstva, pevný článek sportovní rady. Slávistické štístko Vladimír Šmicer měl ve struktuře řídících orgánů pražského klubu pevné místo. V novém rozložení sil se však už s ním nepočítá, na valné hromadě nebude kandidovat na žádnou oficiální funkci. „Každá vláda si vybírá svoje lidi, já mezi nimi nejsem,“ bere to ovšem s nadhledem.



Úterní tisková konference Slavie Praha v luxusním sídle čínské společnosti CEFC v Praze v ulici Na příkopě se proměnila v neoficiální část, člen představenstva Tomáš Bůzek zvedl mobil a vytočil číslo Vladimíra Šmicra . Oznámil mu, že není navržen do statutárních orgánů nejstaršího českého klubu. Ihned však dodal, že se se živoucí legendou červenobílých určitě najde nějaká forma spolupráce.

Slavia mění vedení. Ředitelem je Krob, Tvrdík oznámil vysoké cíle
Video se připravuje ...

„Přijal to s úsměvem, nepovažuje to za tragédii,“ sděluje první Šmicrovu reakci jeho tchán internacionál Ladislav Vízek , který byl rozhovoru přítomen. „Beru to v pohodě,“ přidává se vicemistr Evropy 1996. „Chtějí to dělat s jinými, mají na to právo, každá vláda si vybírá svoje lidi,“ rozebírá situaci. „Nevidím to jako odstrčení či dokonce křivdu,“ ujišťuje.

Přestože jeho reprezentativní vytížení ve staré gardě Liverpoolu bylo náročné, snažil se plnit slávistické povinnosti příkladně. „Jednání představenstva jsem ani jednou nevynechal, na schůzi sportovní rady jsem chyběl z deseti jednání tak dvakrát,“ zdůrazňuje. Do struktury ho přivábil bývalý prezident Jiří Šimáně. „Chtěl slyšet moje názory. S ním a Davidem Trundou (bývalý generální ředitel) jsem byl nejvíc v kontaktu, teď už tam nejsou,“ hledí Šmicer na seznam nového vedení.

Vízek? Je pomalý a do všeho kecá, směje se Šmicer

Nedomnívá se ovšem, že by tím byly jeho vztahy s milovaným klubem přetrhány. „Pan Bůzek mi řekl, že se sejdeme a najdeme nějakou pozici, kde bych mohl Slavii prospět,“ říká Šmicer. „Byla by škoda nevyužít jeho kontaktů a věhlasu, vždyť byl i členem volební kampaně Gianniho Infantina na předsedu FIFA,“ vypichuje známosti svého zetě Vízek. „Třeba funkce ambasadora by mu slušela,“ předhazuje řešení.

MŮJ PRVNÍ GÓL: Jágr říkal, že se trefím jen díky Kladnu, vzpomíná Šmicer
Video se připravuje ...

Šmicer se ničemu nebrání a obavu, že nebude už nijak vytížen, ovšem nemá. „Jsem předsedou SK Dolní Chabry a máme velké plány. Budeme zvelebovat areál, stavět umělku, dávat novou trávu, vylepšovat kabiny,“ vypočítává. A také se musí zaměřit na omlazovaní kádru, kde nadále působí hráči seniorského věku jako Vízek.

„Ten ovšem náš není, máme ho na hostování z Černolic. Jejich boss Luděk Macela nám ho nechce nechat, prý je to jejich klenot,“ rozebírá Šmicer. Nový přestupní řád už hostování ovšem nepovoluje. „Už ho asi chtít nebudeme, je už pomalý a do všeho navíc kecá,“ charakterizuje se smíchem příbuzného. Práce v Chabrech má dost.

Na Slavii ovšem vítěz Ligy mistrů 2005 v dresu anglického FC Liverpool nikdy nezanevře. „Tři mistrovské tituly a deset let v červenobílém dresu mi nikdo nesebere,“ prohlašuje s ujištěním, že je kdykoli ochoten pomoci. I když nebude členem statutárních orgánů.

Slavia hledá posily novou metodou - pomáhají statistiky
Video se připravuje ...

Vše, co chcete vědět o Slavii, najdete ZDE »

Vladimír Šmicer a trenér Slavie Alex Pastoor
Vladimír Šmicer a trenér Slavie Alex Pastoor

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud