18. července 2016 • 12:33

Komise rozhodčích těsně prošla. Vede ji Listkiewicz, je tam i Damková

Autor: šq
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští fotbaloví rozhodčí už vědí, kdo je bude řídit v nadcházející sezoně. Výkonný výbor FAČR schválil komisi rozhodčích pod vedením polského experta Michala Listkiewicze. Nový členy komise se tak stávají Dagmar Damková, Václav Krondl, Petr Mlsna, Roman Hrubeš a Ivo Chytil.



Nešlo ovšem o jednoduchou volbu, komise prý prošla nejtěsnějším poměrem jednoho hlasu s tím, že členové Tomáš Paclík a Vlastimír Hrubčík odmítli o tak důležité věci hlasovat formou "per rollam", prostřednictvím mailu. Požadovali řádné zasedání výkonného výboru.

Celkově jsou v komisi rozhodčích hned čtyři nová jména. Bývalého mezinárodního sudího Václava Krondla jmenovala Ligová fotbalová asociace, vedle něj bude Listkiewicz spoléhat na Petra Mlsnu, bývalého sudího a současného náměstka ministra vnitra, či na Romana Hrubeše. Ten před časem ukončil svou ligovou kariéru s píšťalkou v ruce.

Z bývalé komise rozhodčích v současném týmu zůstala Dagmar Damková a Ivo Chytil. Ten jako zástupce za Moravu.

„Zvolení nové komise rozhodčích vnímáme jako důležitý a nezbytný krok před startem nového ročníku profesionálních soutěží. Osobně věřím, že přispěje ke všeobecnému uklidnění situace okolo rozhodčích. Přeju komisi hodně úspěchů v její společné práci,“ uvedl předseda asociace Miroslav Pelta.

Michal Listkiewicz by se mohl stát novým šéfem české komise rozhodčích
Michal Listkiewicz by se mohl stát novým šéfem české komise rozhodčích

Nyní se očekává, že do zítřka komise představí listinu rozhodčích, asistentů a delegátů. Už ve středu by se totiž sudí měli sejít na společném předsezonním semináři pod vedením nové komise.

Kdo všechno na něj bude pozván záleží už jen na Listkiewiczovi a jeho týmu, výkonný výbor o listinách nehlasuje. Podle informací Sportu oproti předchozímu ročníku zmizí ze seznamu některá jména. Nejvíce se v této souvislosti mluví o hlavních rozhodčích Michalu Patákovi, Tomáši Kocourkovi, Pavlu Fraňkovi či Onřeji Lerchovi. Změny by údajně měly být i na seznamu asistentů a delegátů.

Nová komise pak prý rovněž plánuje řadu kroků, které by měly vést k vyšší transparentnosti při hodnocení sudích i v dalších ohledech.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud