18. července 2016 • 11:45

Škrtel při převratu v Turecku přemítal o přestupu: Neudělal jsem chybu?

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po osmi a půl letech se rozhodl opustit chladný Liverpool a zamířil do vyhřátého Turecka. Hned na úvod svého nového angažmá čekal ale slovenského obránce Martina Škrtela pořádný šok. Jen pár hodin poté, co přistál na letišti v Istanbulu, vypukl v zemi pokus o státní převrat. „Nebylo to příjemné, sedět a dívat se na to, jak se pár metrů od vás odehrává velké drama,“ přiznal reprezentační kapitán v rozhovoru pro slovenský web pluska.sk.



Část armády se snažila obsadit klíčové vládní budovy, městem se proháněly tanky a ve vzduchu se střetly vrtulníky se stíhacími letouny. To není popis válečné zóny. To je turecká metropole, jak ji poznal slovenský reprezentační obránce Martin Škrtel .

„Nebudu lhát, myšlenky jsem měl opravdu všelijaké. Nebylo to vůbec příjemné sedět v pokoji a dívat se na to, jak pár metrů od vás se odehrává velké drama,“ popisuje slovenský obránce v rozhovoru, jak prožíval divoký večer v Istanbulu.

Hráčem Fenerbahce je teprve jen pár dní a ubytován je zatím jen na hotelovém pokoji a to bez rodiny. I přes velké drama, které prožil, chce ale mít své nejbližší u sebe. „Chci, abychom byli spolu. Jen co mi klub najde vlastní bydlení, přijedou za mnou,“ řekl.

V Turecku se zatím pohybuje pouze s osobním řidičem, sám se raději nikam nevydává. „Všude mě vozí on, tak spoléhám na to, že ví, co dělá. Zatím na nějaké procházky ani nemám čas. Možná až přijde rodina, ale rozhodně budeme opatrní,“ řekl Škrtel o tom, zda mu klub doporučil, kterým místům se má v Istanbulu vyhnout.

A ovlivní dramatické události přípravu na úterní přípravné utkání proti Spartě, které je na programu v úterý večer na Letné? „Jen v sobotu jsme měli upravený program. Nebyl trénink, ani zápas. V neděli už se jelo podle plánu,“ dodal 31letý stoper.

Slovenský kapitán Martin Škrtel se v osmifinále EURO postaví proti Německu
Slovenský kapitán Martin Škrtel se v osmifinále EURO postaví proti Německu

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud