Jonáš Bartoš
29. srpna 2016 • 05:00

Nejdražší posila Slavie se trápí. S Van Kesselem se hádali spoluhráči

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tohle nebyl výkon klubu, který se chce prát o nejvyšší ligové příčky. Fotbalová Slavia v nedělním duelu v Plzni (1:3) nepředvedla téměř nic. A nervozita narůstá. Na trenéra Uhrina po utkání pískali fanoušci, hráči se zase na trávníku hádali s útočníkem Ginem van Kesselem. Nejdražší letní posila totiž zatím zůstává za očekáváním, navíc na hřišti nepůsobí dojmem, že by se chtěla rvát o každý míč.



Gino van Kessel v létě přišel do Slavie s velkou pompou. Za 35 milionů korun z Trenčína, s puncem nejlepšího střelce slovenské ligy. Jenže velká posila se zatím na trávníku hledá. Vidět to bylo i v Plzni, kde Slavia celkově předvedla bídný výkon.

Třiadvacetiletý rychlík nastoupil na pravé straně hřiště, podstupoval souboje s Davidem Limberským . Proti plzeňskému mazákovi si ale prakticky neškrtl. Dopředu neudělal žádnou nadstavbu, prohrával osobní souboje.

Už v prvním poločase nepochopil záměr Milana Škody . Ten mu chtěl sklepnout balon a jít do další kombinace, jenže Van Kessel se předčasně hnul. Slávistický lídr jej sjel pohledem a přidal několik peprnějších slov. Důrazně k němu v další fázi zápasu promlouval i zkušený obránce Dušan Švento.

CELÝ SESTŘIH: Plzeň - Slavia 3:1. Domácí předvedli skvělý obrat po poločase
Video se připravuje ...

Hráč, který prošel akademiemi v nizozemském Ajaxu, zatím není ve své kůži. Na hřišti působí bez zájmu a chuti, navíc nepřináší ani potřebnou nadstavbu směrem dopředu. To se jeho spoluhráčům evidentně přestává zamlouvat.

U Van Kessela také začala vyrovnávací akce Plzně. Po autovém vhazování mohl jít do rychlého brejku do otevřené obrany. Jenže zezadu ho připravil o balon Limberský, pak přišel chytrý náběh Petržely, oblouček do opuštěné branky a ve 48. minutě bylo vyrovnáno.

„Nechci hodnotit jednotlivé hráče, to musí slyšet přímo ode mě. Nejsem spokojený, že jsme dneska netvořili hru,“ nechtěl se k výkonu Van Kessela blíž vyjádřit slávistický trenér Dušan Uhrin .

I on ale určitě vidí, že reprezentant Curacaa před ligovou přestávkou nemá formu a nepředvádí to, proč ho Slavia kupovala. Naopak. Třeba v Plzni si už po prvním poločasse svým výkonem říkal o vystřídání.

Plzeň - Slavia: Berkovec nepochopitelně vyběhl, Petržela ho přehodil a je vyrovnáno
Video se připravuje ...

Plzeň - Slavia: Kopic připravil šanci pro Hejdu, ten prostřelil všechny a Plzeň vede
Video se připravuje ...

Plzeň - Slavia: Krmenčík se vznesl do vzduchu a dal Slavii třetí ránu
Video se připravuje ...

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Slavii? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud