Karel Häring
28. září 2016 • 16:25

Trpišovský do Sparty? Karl zapomene na příkoří, ale bude chtít hodně

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalová Sparta chce Jindřicha Trpišovského jako nového trenéra a současný kouč Slovanu by měl o velkou výzvu zájem. Jenže vše teď záleží na majiteli libereckého klubu Ludvíku Karlovi, jestli bude souhlasit. Ten jej každopádně nepustí snadno a jednání se mohou protahovat.



Pravda je, že se na trase Letná - Liberec v předchozích letech velmi čile přestupovalo (či hostovalo) a panovaly velmi dobré vztahy, což zmínil i sportovní ředitel Jan Nezmar, který přiznal, že Sparta oslovila klub s žádostí o možnost jednání.

Komplikací by mohly být události z letošního léta, kdy přece jen došlo k ochlazení. V zákulisí se hovořilo o tom, že si trenér Zdeněk Ščasný, který byl na Liberec z různých důvodů alergický, moc nepřál, aby klub posílal na sever Čech své hráče jako v předchozích sezonách. A tak například vedení rozhodlo, že Matěj Pulkrab zůstane ve Spartě, byť měl Slovan pokračování jeho hostování přislíbené.

Ščasný: Sedneme si s vedením a najdeme nejlepší řešení pro mužstvo
Video se připravuje ...

Podle znalců libereckého prostředí by to na druhou stranu nemuselo hrát důležitou roli v rozhodování Ludvíka Karla, majitele Slovanu. „V takových případech jedná racionálně, emoce do toho nepouští,“ říká nejmenovaný zdroj.

Nicméně letní události mohou ovlivnit to, s kým si Karl sedne za sparťanskou stranu ke stolu a je velmi pravděpodobné, že bude chtít mluvit jen se svým letenským protějškem Danielem Křetínským. Ten bývá časově velmi zaneprázdněn kvůli svým záležitostem ve světě byznysu, ovšem v nejbližších dnech by měl být v Česku. Šéf Slovanu pro změnu zkrátil svou dovolenou na horách a možná se objeví i na čtvrtečním duelu proti PAOK Soluň. Je možné, že se ve čtvrtek potkají, přesto se v tuto chvíli jeví jako méně pravděpodobné, že by se celá záležitost bleskově vyřešila. „Není to otázka hodin ani nejbližších dnů,“ tvrdí zdroj.

CELÝ SESTŘIH: Sparta - Slavia 0:2. Derby rozhodl Mešanovič se Zmrhalem
Video se připravuje ...

V Liberci vědí, že na jejich posledních úspěších, včetně dvou startů v základní skupině Evropské ligy, nese Trpišovský výrazný podíl. A pro tuto chvíli by to byla pro Slovan prakticky nenahraditelná ztráta.

Je zřejmé, že podle toho bude k jednání přistupovat i Karl a podmínky případného uvolnění nebudou pro Spartu jednoduché. Pochopitelně je ve hře finanční kompenzace, ale majitelé se mohou bavit i o hráčské. Liberecký boss si velmi oblíbil zmiňovaného Pulkraba, který by se tak teoreticky mohl stát součástí transferu. Problém je, že by k Nise mohl přijít stejně jako každý jiný hráč nejdříve v lednovém termínu.

Trpišovský piluje standardky: Jednou si při rohu lehneme na zem
Video se připravuje ...

V tuhle chvíli je jisté to, že se náhrada za Ščasného, který skončil po prohře v derby, nebude Spartě shánět snadno. Trpišovského by návrat na Letnou, kde působil u mládeže, na jednu stranu lákal, což připustil i Nezmar. Na druhé straně si k Liberci vytvořil silný vztah a nebylo by pro něj snadné opouštět Slovan, navíc v rozehrané sezoně a ve chvíli, kdy se dostal v lize do potíží. Rozhodnutí tak leží na Karlovi.

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje Spartě? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud