Michal Koštuřík
15. října 2016 • 04:59

Srb Vukadinovič chce do české reprezentace. Hrát by mohl už na jaře!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nároďáku je úzko, není odkud brát. Co s tím? Možné řešení nabízí Zlín. Jeho srbská hvězda Vukadin Vukadinovič si zažádala o české občanství a hodlá se ucházet o místo v Jarolímově mužstvu! „Je to výborný nápad. Takový hráč běhá po našich trávnících jen jeden,“ reagoval kouč Fastavu Bohumil Páník. Pětadvacetiletý záložník už úspěšně složil test z češtiny.



Má životní formu, na podzim patří v ePojisteni.cz lize k nejlepším hráčům. Teď by Vukadin Vukadinovič rád udělal v kariéře další krok. Rodák z Bělehradu touží reprezentovat Česko.

„Tohle slyším poprvé od vás. Obecně mají všichni hráči dveře otevřené. Vukadin je šikovný, rychlý a pořád celkem mladý,“ uvedl včera reprezentační manažer Jaromír Šeterle.

Myšlenka o Vukadinovičově „přestupu“ napadla nedávno zlínského manažera Zdeňka Grygeru. A hned se jal celou věc realizovat.

„Když Vuky přišel s tím, že by chtěl mít v Česku vyřízený trvalý pobyt, spojil jsem si to s fotbalem a navrhl tohle řešení. Snažíme se zjistit informace, za jakých podmínek šlo vyřídit mu české občanství. Doufám, že to dobře dopadne,“ okomentoval situaci Grygera, jenž celý případ rozjel a je jeho hnacím motorem. „Vukadin je náš hráč. A já jsem říkal, že každému pomůžu, když to půjde,“ vysvětlil svou osobní zainteresovanost.

Jde o poměrně složitý a zdlouhavý administrativní proces. Základní podmínky však hbitý ofenzivní záložník splňuje. Do Česka přišel už před osmi lety, od té doby tady žije a hraje fotbal. Aktuálně je hvězdou nejvyšší soutěže. Srbsko nikdy v žádné kategorii nereprezentoval. „Když vydrží v top formě, možná by u nás mohl dostat šanci,“ usoudil Grygera.

CELÝ SESTŘIH: Zlín - Jablonec 2:2
Video se připravuje ...

Na národní tým by si Vukadinovič věřil

S vedením národního týmu, ani s koučem Karlem Jarolímem však zatím tuhle alternativu neprobíral. „Tak daleko jsem se nedostal,“ přiznal manažer třetího celku soutěže. „Myslím, že je to otázka na delší dobu,“ podotkl Šeterle k vyřízení žádosti zlínské opory. Zatím neexistují indicie, že by měl FAČR zájem na urychlení procesu. Vukadinovičova aktivita je pro ústředí novinkou. „Nepředjímal bych,“ nechává si Šeterle odstup.

Celoevropské tendence začleňovat do elitních výběrů etablované cizince však vnímá a nevidí důvod, proč by Česko nemohlo jít stejnou cestou. „Vukadina znám ještě ze Slavie, kde hostoval z Jablonce. Je to perspektivní hráč,“ připustil reprezentační manažer. Pokud vše půjde hladce, mohl by být autor šesti prvoligových branek Jarolímovi teoreticky k dispozici už pro jarní část kvalifikace o MS 2018.

Takže 26. března v San Marinu s Vukadinovičem na pravém kraji zálohy? Proč ne. „Pořád jde nahoru, lepší se ve finální i v předfinální fázi. To je pro top fotbal nezbytné. Učí se a každým dnem postupuje dál a dál. A jeho bránění? To je jen otázka mysli. Když bude bránit, bude jedním z nejlepších. Nikdo ho neobejde, a když náhodou ano, tak ho Vuky zase doběhne,“ vystihl kouč Páník přednosti srbského rychlonožky, jenž má v plánu stát se Čechem. A reprezentantem. „Na nároďák bych si určitě věřil,“ prohlásil Vukadinovič.

Trenére Jarolíme, co vy na to?

Hradec Králové - Zlín: Vukadinovič po brejku rozhodl, Zlín vede 2:0
Video se připravuje ...

CELÝ SESTŘIH: Hradec Králové - Zlín 0:2. Hosté stále bez prohry
Video se připravuje ...

ROZHOVOR S VUKADINEM VUKADINOVIČEM O JEHO ZÁJMU HRÁT ZA ČESKÝ NÁRODNÍ TÝM A DALŠÍ ZAJÍMAVOSTI Z FOTBALU NAJDETE V SOBOTNÍ VYDÁNÍ DENÍKU SPORT.
Elektronickou verzi si můžete přečíst ZDE>>>

Titulní strana sobotního vydání deníku SportFoto sport

Deník Sport v čtečce přímo ve vašem počítači objednávejte zde, nebo přímo na www.isport.cz/epaper >>

Deník Sport v App Storu pro mobily a smart phony se systémem iOS (Apple) stahujte zde >>

Deník Sport v Google play pro mobily a smart phony se systémem Android stahujte zde >>

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud