23. října 2016 • 04:55

Příbramské dno. Ploužení dozadu i Rezkův námaz. Sebevražda, řekl Rada

Autor: jon, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Desátá porážka z jedenácti zápasů fotbalové ePojisteni.cz ligy znamená pro Příbram velký problém. Středočeský klub ztrácí a propadá se do hlubší a hlubší deprese. Vrcholem mizérie sobotního duelu s Jabloncem (2:4) byla obrovská hrubice kapitána Jana Rezka před prvním gólem a nepochopitelné zaspání střídajícího Casada, který v nastavení nechal uniknout Doležala a zvýšit Severočechy na konečných 4:2.



 Odhodlání posledního klubu ePojisteni.cz ligy dostalo hned v úvodu velkou ťafku. Už v 11. minutě skóroval po Teclově centru z první střely na bránu Petr Jiráček a uklidnil jablonecký tým.

Příbram sice nehrála špatně, jenže v 19. minutě přišla další rána. Chyboval Jan Rezek, zpětnou hlavičkou vyslal do úniku Doležala a ten zvýšil náskok hostů. Lídr domácího mužstva vyrobil ohromný kiks, svým těžko obhajitelným krokem ještě víc nastartoval soupeře a naopak položil už tak utrápený příbramský kolektiv.

Příbram - Jablonec: Gól! Martin Doležal potrestal obrovskou minelu Jana Rezka
Video se připravuje ...

„Do zápasu jsme vstoupili slušně a prvních deset minut soupeře do ničeho nepustili. Pak tam Tecl nacentruje, byla tam naše nezodpovědnost, a Jiráček to trefil. Druhou branku ani nemusím komentovat, v téhle situaci dát hlavičku dozadu je sebevražda,“ neskrýval zklamání příbramský trenér Petr Rada.

Naději pro domácí vykřesal z trestného kopu Tomáš Pilík , v 70. minutě se ale po rohovém kopu prosadil jablonecký Kubista a zvýšil na 3:1. „O poločase jsme říkali, že kdybychom dali gól, tak to můžeme zlomit. To se nám podařilo po rohovém kopu, hráli jsme a měli další šance, ale pak je standardní situace, na kterou jsme připraveni, a dostaneme na 3:1. To byl asi klíčový okamžik. Pak jsme se znova snažili, ale přišlo zbytečné vyloučení na půlce a toho dokáže zkušené mužstvo, jako je Jablonec, využít,“ mrzelo Radu.

Vyloučení příbramského Ferrary ke vší smůle přišlo těsně poté, co na rozdíl jedné branky snížil svou první ligovou brankou Kacafírek. Snaha Příbrami definitivně zhasla v samotném konci utkání. Akcí, která nejspíš symbolizuje současnou situaci klubu.

Domácí si po útočné standarce nepohlídali zadní vrátka, odražený balon se dostal k Doležalovi. Ten se rozběhl ještě na vlastní polovině, pár metrů za ním se nacházel José Casado. Španělský záložník, v tu chvíli v roli posledního hráče Příbrami, absolutně selhal. Jabloneckého střelce nedokázal při dlouhém úniku chytit, bez sebemenší snahy zastavit protihráče jen přihlížel, jak Doležal nahrává před prázdnou bránu Teclovi a ten uzavírá skóre na 4:2.

Příbram - Jablonec: Gól! Stanislav Tecl v nastavení zvýšil na 4:2 pro hosty
Video se připravuje ...

„Tohle nepatří do ligy. Pohyb a vracečka byly katastrofální. Doležal toho využil a vyřešil to fantasticky. Počkal na Tecla a pojistili to,“ okomentoval čtvrtou jabloneckou branku ve studiu O2 bývalý sparťanský kanonýr Horst Siegl.

„Je to poslední hráč, neví, že má za sebou útočníka, nevnímá prostor kolem sebe. Mohl Doležala aspoň zfaulovat, ale ve chvíli příbramského útoku byl o deset metrů před útočníkem, to je nesmysl,“ doplnil svého kolegu ve studiu fotbalový expert Petr Mikolanda.

Příbram je po jedenácti odehraných kolech s pouhými třemi body na kontě poslední v tabulce a čím dál víc připomíná ostravský Baník, který se v české nejvyšší soutěži trápil v minulé sezoně. „Jsme v nepříjemné situaci, ale nejsem ten, kdo by to zabalil. Hráči si musí uvědomit, že tudy cesta nevede,“ odmítl poraženeckou náladu kouč Rada.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud