29. prosince 2016 • 10:10

Norská posila Slavie Flo umí! Gólů dal pár, ale přihrávkami pomohl k titulu

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nestřílí góly tak často, jako to dokázal jeho příbuzný Tore André Flo. Když už se ale třetí zimní posila Slavie - Per-Egil Flo - opře do míče, nepochybujte o tom, že i tenhle Nor má v noze dynamit. A co teprve, když přihraje. Potvrzuje, že rodina Floových je fotbalová. Hned sedm jejích členů nastoupilo v norské nejvyšší soutěži a nejslavnější Tore André Flo si zahrál i za Chelsea. V Edenu se tak mají na co těšit. Možná bude Nor jedním z žolíků v honbě za vysněným titulem. V Norsku se mu podobný kousek před pár lety povedl. "Doufám, že společně dosáhneme velkých věcí," věří Flo.



Slavia přezimuje druhá, za Plzní. V zimě se ale klub z Edenu rozhodl, že ještě víc nabije kádr. Už dříve přišli talentovaný obránce Michael Lüftner z Teplic a zkušený brankář Přemysl Kovář z bulharského klubu Černo More Varna. Třetí jméno na seznamu posil je z Norska. Vizitka, jakou se může Flo pyšnit, budí respekt.

Do očí fanoušky Slavie určitě praští, že v roce 2014 slavil Flo s Molde norský titul. Na hřišti určitě nebyl jen do počtu. Se sedmi asistencemi patřil do elitní desítky nahrávačů celé soutěže.

„Snažím se hodně běhat, hrát nahoru-dolů a k tomu přidávat přesné přihrávky. Doufám, že přidám i nějaké gólové asistence a samozřejmě góly,“ popsal Flo sám sebe po fotbalové stránce.

Ligový podzim v 60 sekundách: Slavia Praha
Video se připravuje ...

Na podzim téhož roku nakoukl i do norské reprezentace, naposledy za ni nastoupil v listopadu 2014. V nedávno skončeném ročníku norské ligy odehrál 21 zápasů, vstřelil dvě branky a na čtyři nahrál. O tom, že Flo umí útok sám zakončit dělovkou, nebo připravit zakončení pro spoluhráče, není pochyb.

Dobrá zpráva pro fandy Slavie určitě je, že touhle posilou to v Edenu nekončí. Klub hledá během zimy dál. Podle informací Sportu sešívaní cílí ještě na jednoho hráče na kraj zálohy.

VIDEO: Podívejte se, jak Flo pálil a přihrával v norské lize

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Slavii? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud