23. ledna 2017 • 18:50

V Příbrami hledají bojovníky. Proto zkouší exslávistu Baéze

Autor: sh
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Potřebuju bojovníky, kteří budou žrát trávu – vyhlásil útok na záchranu nový příbramský kouč Kamil Tobiáš. Hledá je, kde se dá. V utkání zimní Tipsport ligy proti Bohemians (0:5) se v příbramském dresu objevil na zkoušku ze slovenského Trenčína argentinský legionář Aldo Baéz (28), který ročník 2014/2015 odehrál v pražské Slavii a byl proslulý tvrdými zákroky.



Pro jeho angažmá si trenér posledního týmu ePojisteni.cz ligy Kamil Tobiáš nechává otevřené dveře. „Uvidíme. Typologicky je to hráč, kterého bychom potřebovali,“ ocenil jeho bojovné srdce. „Ale musí být zdravý!“ kladl základní podmínku kouč Příbrami.

Příbram získala někdejšího argentinského reprezentanta z mládežnických výběrů na zkoušku. „Jeho zaměstnavatel slovenský Trenčín je na soustředění v Nymburce, Baéze jsme si na dva dny vypůjčili,“ vysvětlil sekretář příbramského klubu Petr Soucha.

Trenér Tobiáš hledá bojovníky, s nimiž by se pokusil o zázrak – zachránit nejvyšší soutěž. „Je schopen nám pomoci, má chuť a v tréninku vypadal velmi dobře,“ upozornil Tobiáš. „Česká liga mě moc láká, je výš než slovenská,“ potvrdil zájem Baéz. „Ale půl roku jsem nehrál, potřebuju se do toho dostat,“ uvědomuje si. „Po zranění mu chybí rozehranost,“ souhlasil Tobiáš.

Ligový podzim v 60 sekundách: Příbram
Video se připravuje ...

Proti Bohemians nastoupil v prvním poločase. „Začali jsme dobře, ale nedali gól. Pak se prosadil soupeř a najednou to bylo nula tři,“ povzdechl si Jihoameričan. Do druhého poločasu už nenastoupil. „Postěžoval si, že ho bolavý sval zase tahá,“ prozradil důvod příbramský kouč.

Pro Baéze to přesto byla vydatná psychická vzpruha. „Vzpomněl jsem si na angažmá ve Slavii,“ netají. „Nebylo moc úspěšné, klub tehdy měl finanční starosti, ale bylo krásné, že jsem tak slavným klubem prošel,“ zdůrazňuje. S bývalými spoluhráči v kontaktu už není. „Přišlo jich hodně nových, neznám je,“ upozorňuje. Na zimním turnaji se však s některými sešel. „Byli tu Martin Dostál, Michal Švec nebo Milan Nitrianský,“ vypočítá.

Teď stojí o další české angažmá. „Trenér Tobiáš mi říkal, že potřebuje bojovníky,“ vypichuje svou hlavní přednost, která ovšem občas přechází až v surovost. „Baéz je typologicky hráč, kterého bychom potřebovali,“ přikyvuje trenér Tobiáš. „Ale musí být zdravý!“ uvědomuje si. Baéz je nyní zpátky v AS Trenčín, ale jeho příchod do české ligy není vyloučený. „Budeme komunikovat,“ sděluje sekretář Soucha.

Aldo Baéz (vpravo) odehrál za Příbram první poločas Tipsport ligy proti Bohemians 1905
Aldo Baéz (vpravo) odehrál za Příbram první poločas Tipsport ligy proti Bohemians 1905

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud