25. února 2017 • 20:05

Ošklivá srážka! Berkovec bezvládně ležel, Kone mu vyndal zapadlý jazyk

Autor: sh
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ošklivou srážku dvou domácích hráčů viděli fanoušci na hřišti Bohemians při zápase se Slováckem (0:0). Brankář Martin Berkovec se srazil s obráncem Danielem Krchem a oba zůstali ležet v bolestech na zemi. Hlavně gólman Bohemians vypadl bezvládně. Skvěle se v nepříjemné situace naštěstí zachoval útočník Slovácka Francis Kone, který Berkovcovi okamžitě pomohl. Jak pak přiznal, nebylo to poprvé.



Těžké údery do hlavy si vyžádaly vyšetření na CT ve Vinohradské nemocnici. Oba hráči krváceli, Berkovec přišel navíc o zub a musel být odnesen na nosítkách. „Hlavně, aby byli oba zdraví,“ shodli se trenéři obou týmů, že výsledek v takovém případě není to nejdůležitější. „Lidská stránka tu má přednost,“ vypíchl kouč domácího mužstva Miroslav Koubek.

Prvním ošetřujícím, kdo pomáhal brankáři Berkovcovi ze zdravotních nesnází, byl reprezentant Toga z týmu Slovácka útočník Francis Kone. „Chtěl bych mu poděkovat,“ vzdal soupeři poklonu trenér klokanů.

Bohemians - Slovácko: Děsivá srážka! Berkovcovi zapadl jazyk, musel střídat i Krch
Video se připravuje ...

„Poskytl Berkovcovi první pomoc, když mu vyndal zapadlý jazyk. Zachoval se velice profesionálně,“ ocenil jeho lékařské schopnosti. „Jeho čin všechno ostatní předčil,“ dodal.

Kone první pomoc neposkytoval na hřišti poprvé. „Už to bylo čtyřikrát,“ vzpomenul si. „Jednou v Thajsku a dvakrát v Africe,“ vypočítal. „Vždycky kontroluju hráči, jestli nemá zapadlý jazyk,“ zdůraznil.

„Klobouk dolů, jak se Francis zachoval,“ pochválil svého svěřenec Michal Kordula, jenž zaskakoval na lavičce Slovácka za distancovaného Stanislava Levého. „Jestli má nějaké zdravotnické znalosti, tak ho využijeme,“ dodal.

Krch má jen menší otřes mozku a večer se vrátil do Ďolíčku. Berkovcovi nezjistilo CT vyšetření žádný nález, noc nicméně stráví pod dohledem lékařů. Informovali o tom Bohemians na twitteru.

Berkovec posílá vzkaz Konemu a už vtipkuje: Hlavně, že to nebyl gól
Video se připravuje ...

Brankář Bohemians Martin Berkovec a obránce Daniel Krch se nepříjemně srazili a museli do nemocnice
Brankář Bohemians Martin Berkovec a obránce Daniel Krch se nepříjemně srazili a museli do nemocnice


Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud