10. dubna 2017 • 04:55

Šural měl seřvat slávistu, teď je za „letce“ sám. Jasná penalta, brání se

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Před týdnem se po derby oprávněně rozčiloval na slávistu Ruslana Mingazova, že nafilmoval penaltu, ze které padl vyrovnávací gól. O týden později byl sparťan Josef Šural v opačné pozici. V zápase 23. kola ePojisteni.cz ligy proti Brnu (3:2) upadl v pokutovém území a Sparta po nařízené penaltě vstřelila vítězný gól. Nafilmovaný pád však sparťanský fotbalista odmítl. „Byla jasná,“ zůstal po utkání přesvědčený.



Josef Šural měl po zremízovaném derby se Slavií prohodit směrem k Mingazovovi nelichotivou poznámku o simulování, sparťané před týdnem přemítali, jestli se mu nezačne říkat „letec“. Teď je ovšem kvůli penaltovému pádu na pranýři fanoušků naopak sám Šural.

 „Z mého pohledu byla jasná. Hodil jsem mi míč dopředu, chtěl běžet a najednou mi tam soupeř strčil nohu, o kterou jsem zakopl,“ bránil se Šural, že by pádu ve vápně pomohl, jak tomu napovídají opakované záběry. „Rozhodně mi nevyletěly ruce nahoru a neodrážel jsem se metr dopředu, jako v jiných případech,“ porovnával ze svého pohledu obě situace, které fanoušci z táborů sparťanských rivalů považují za podobné.

Sparta - Brno: Šural upadl přes Taščiho nohu, Lafata suverénně proměnil penaltu. 3:1
Video se připravuje ...

„Brněnští hráči se ani nehádali, sami věděli, že je jasná. To jestli byla sporná, bych ani neřešil,“ má ale jasno hlavní aktér okamžiku, který Spartě přinesl rozhodující gól na 3:1. Brno nicméně letenský celek ještě pořádně potrápilo, snížilo na rozdíl jediného gólu a až dokonce bojovalo minimálně o vyrovnání.

Kadlec a Šural si rýpli na síti: Remíza v Edenu? Ne, na čínské ambasádě - čtěte ZDE »

Slavia - Sparta: Mingazov naskočil na Karavajeva, sudí Franěk mylně nařídil penaltu. Škoda srovnal na 1:1
Video se připravuje ...

 „Zbrojovka hrála dobře. Měla i na můj vkus hodně standardních situací, ze kterých hrozila. S podzimním duelem bych to však nesrovnával, tam nás obrali rozhodčí o výhru v nastavení,“ připomněl hojně rozebíranou ofsajdovou situaci.

Šural se na hřišti nakonec často utkával se svým bratrem Jakubem v brněnském dresu. Žádné velké sourozenecké hecování prý ale neproběhlo: „Moc jsem se tomu v týdnu nevěnoval, protože jsem měl hrát na jiné pozici, ale Venca Kadlec nakonec nemohl nastoupit, tak to takhle vyšlo. Je to šikovný hráč, ale proběhlo to v klidu.“

Josef Šural tvrdí, že svůj pád ve vápně, po kterém se pískala rozhodující penalta, nepřihrál
Josef Šural tvrdí, že svůj pád ve vápně, po kterém se pískala rozhodující penalta, nepřihrál

CELÝ SESTŘIH: Sparta - Brno 3:2. Domácím v přestřelce pomohly sporné góly
Video se připravuje ...

Unikátní záběry z derby: Nový pohled na (ne)penaltu či děkovačka Sparty
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud