17. dubna 2017 • 17:25

Po Slavii koupí Číňané také Eden, klub to oslaví při zápase s lístky zdarma

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalová Slavia hlásí další významný milník. Její vlastník, jímž je čínská společnost CEFC, ovládne také stadion v Edenu, kde pražský klub hraje své domácí zápasy. Před dohrávkou 24. kola ePojisteni.cz ligy s Hradcem Králové to potvrdil předseda představenstva Slavie Jaroslav Tvrdík. Velkou oslavu plánuje klub 30. dubna u příležitosti dalšího domácího utkání proti Jablonci, kdy chce představit své další záměry. Vstupné na tento zápas by mělo být zdarma pro vybrané fanoušky.



Tvrdík připomněl, že zápas s Jabloncem má odkazovat také na okamžik před devíti lety, kdy byl nový stadion v Edenu otevřený. "Máme radost z toho, jaká atmosféra kolem klubu vznikla, proto jsme se rozhodli pro další investice. Rád bych všechny pozval 30. dubna na velkou fotbalovou párty, na které si připomeneme okamžik, kdy jsme stadion v roce 2008 otevírali právě duelem s Jabloncem. A považujeme za symbolické, že právě s Jabloncem poprvé odehrajeme utkání na stadionu, který má stejného vlastníka," řekl Tvrdík.

Generálním ředitelem komplexu Eden se stane Martin Krob, který řídí i Slavii. "CEFC bude 30. dubna vlastníkem nejen Slavie, ale i tohoto stadionu," oznámil Tvrdík.

Při tomto okamžiku by měly být zaplněné tribuny. Slavia oznámila, že dvě vstupenky zdarma obdrží na tento zápas všichni permanentkáři, členové Odboru přátel Slavia, klubového fanklubu a zaregistrovaní uživatelé na klubových internetových stránkách.

"Za dva týdny představíme záměry, které do budoucnosti se stadionem máme, ať už se jedná o slávistické muzeum, chodník slávy, pojmenování jednotlivých tribun nebo výzdobu stadionu," naznačil Tvrdík.

Hotovo! Slavia má vlastní stadion, Číňané koupili Eden
Video se připravuje ...

Bude z Edenu národní stadion?

Čínští majitelé fotbalové Slavie se snažili získat stadion přes rok. Loni v březnu v rámci žofínského ekonomického fóra uzavřeli dohodu s dosavadním vlastníkem, jímž je akciová společnost Eden Arena. Původně mělo jít o 70 procent akcií s tím, že v následujících pěti letech CEFC investuje do stadionu 49,6 milionu eur (asi 1,34 miliardy korun).

Nakonec by mělo jít o transakci stoprocentního podílu. V prosinci mluvčí CEFC potvrdil, že je hotová finální dohoda včetně auditu a řeší se závěrečné právní a formální náležitosti. V únoru Tvrdík řekl, že by chtěl Eden představit jako stadion Slavie 13. května.

Dalším účastníkem dohody je stavební firma Beijing Municipal & Bridge Corporation, která by zřejmě měla provést rekonstrukci. Předseda fotbalové asociace Miroslav Pelta naznačoval, že by se z Edenu mohl stát národní stadion. Hovořil o zvýšení tribun o jedno patro a rozšíření kapacity na 30 tisíc míst.

Vlastníkem stadionu byl po uvedení do provozu v květnu 2008 nejprve investor společnost E Side Property Limited. V říjnu 2011 se stala většinovým majitelem stadionu investiční skupina Natland, která předtím ovládla i klub. Společnost převzala dosavadního majitele firmu E Side Property v rámci vyrovnání s podnikatelem Vladimírem Kroužeckým.

CELÝ SESTŘIH: Slavia - Hradec 4:0. Vysokou výhru řídil kapitán Škoda
Video se připravuje ...

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Slavii? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Slavia - Sparta: Ultras Eden – fanoušci Slavie se pochlubili velkým choreem
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud