5. listopadu 2017 • 22:54

Zklamaní slávisté? Hušbauerovi vadí rotace, Danny je smutný, že nehrál

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Šlágr 13. kola skončil pro Slavii prohrou na hřišti fotbalistů Plzně 0:1, která ji prakticky odepsala z boje o obhajobu titulu. Zatímco úřadující mistr ztrácí na první místo již 14 bodů, hledají se příčiny toho, proč Slavia s Plzní nedrží krok. Může mezi ně patřit i přílišná rotace hráčů v sestavě během nabitého programu? Úplně po chuti není záložníkovi Josefu Hušbauerovi, který o tom poměrně otevřeně hovořil. Proti Plzni zůstali jen na lavičce Tomáš Necid, Danny, Tomáš Souček i Miroslav Stoch, který ve čtvrtek v Evropské ligy patřil proti Villarrealu mezi nejlepší hráče zápasu.



Podle Hušbauera může být odlišné složení základní jedenáctky příčinou slabších výsledků. „Není to ideální, protože každý zápas hraje jiná sestava do útočné fáze. Vliv to má," uznal středopolař a poukázal na suverénního lídra liga. "Podívejte se na Plzeň, která hraje českou ligu i Evropskou ligu ve dvanácti lidech. Její hráči si víc rozumějí. Nám prostě tyhle věci chybí. Přišlo hodně nových hráčů a je potřeba si na sebe zvyknout. Každý zápas je ale jiná sestava, to je pak složitý.“

CELÝ SESTŘIH: Plzeň – Slavia 1:0. Lídr vede už o 13 bodů, šlágr rozhodl Kolář
Video se připravuje ...

Reprezentačnímu záložníkovi by vyhovovalo, kdyby se sestava ustálila. "Mluvím za sebe, ale kdybych věděl, že zleva a zprava hraje vždycky někdo, tak za tři čtyři zápasy vím přesně, co od něj čekat. Ale když je tam každé utkání někdo jiný, a každý hráč má jiné návyky a další věci, je to složitější," řekl Hušbauer.

Zároveň však dodal, že trenérovi Šilhavému do výběru základní jedenáctky nijak mluvit nechce. "Má nějaké představy, on rozhoduje o sestavě. To musí vědět on, co je špatně,“ řekl.

Na lavičce v důležitém utkání zůstal například Portugalec Danny, jedna z největších letních posil Slavie a hráč, který proti Villarrealu začal v základní sestavě. Bývalý kapitán Zenitu Petrohrad vyjádřil svou nespokojenost na Instagramu, kam přidal fotku v sešívaném dresu a všeříkající popisek. „Jsem smutný ze špatného výsledku a zklamaný, že jsem nehrál a nepomohl týmu,“ napsal tvořivý hráč.

Very sad for the negative result today and disappointed for not playing and helping the team...

Příspěvek sdílený Danny Gomes (@danny_d10b10f6),Lis 5, 2017 v 11:31 PST

Plzeňský útočník Michael Krmenčík se po souboji se Simonem Delim ze Slavie dožadoval odpískání nedovoleného zákroku
Plzeňský útočník Michael Krmenčík se po souboji se Simonem Delim ze Slavie dožadoval odpískání nedovoleného zákroku

Byl to remízový zápas, který jsme prohráli hloupým gólem, hodnotí utkání Jan Laštůvka
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud