8. listopadu 2017 • 17:43

Hušbauer vysvětlil kritiku sestavy. Kdo se ho zastal a kdo byl proti?

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pár slov a oheň byl na střeše. Záložník Slavie Josef Hušbauer po nedělní prohře s Plzní (0:1) zkritizoval přílišnou rotaci hráčů, která by mohla být jednou z příčin slabších výsledků. Jeho prohlášení vyvolalo velkou diskusi mezi hráči, trenéry i fanoušky, a reprezentační středopolař musel situaci vysvětlovat.



„Není to ideální, protože každý zápas hraje jiná sestava do útočné fáze. Vliv to má," uznal Hušbauer v neděli. "Přišlo hodně nových hráčů a je potřeba si na sebe zvyknout. Každý zápas je ale jiná sestava, to je pak složitý. Mluvím za sebe, ale kdybych věděl, že zleva a zprava hraje vždycky někdo, tak za tři čtyři zápasy vím přesně, co od něj čekat. Ale když je tam každé utkání někdo jiný, a každý hráč má jiné návyky a další věci, je to složitější," řekl po prohře, která rozdíl skóre mezi první Plzní a třetí Slavií navýšila na propastných 14 bodů.

Sedmadvacetiletý záložník uklidňoval situaci ve středu na Twitteru. "Můj nedělní rozhovor v žádném případě nebyl namířen proti trenérskému týmu a mrzí mě, jestli to tak vyznělo. Jde mi o to, aby Slavia byla úspěšná jako v minulé sezoně, chci vyhrávat každý zápas pro klub a jeho fanoušky," citoval Hušbauera klubový profil.

Veřejná kritika častých změn v sestavě ale tou dobou už stačila rozdmýchat diskusi. Za tvůrcem hry Slavie stojí například Ladislav Vízek . "Jsem rád, že se Hušby ozval. Slavii vykopal titul, dostal ji do Evropy, byl klíčovou postavou a teď v Evropské lize nehraje. Kde to jsme? To ať se na mě Šilhavka, který je jinak hrozně hodný a příjemný kluk, nezlobí. Beru to jako jeho strašnou chybu a nedivím se, že se spekuluje o jeho konci," napsal ve svém pravidelném glosáři Přesné trefy publikovaném ve středečním Sportu.

UNIKÁTNÍ VIDEO z utkání Plzeň - Slavia: Vrba to prožíval, hosty ovládlo zklamání
Video se připravuje ...

Vízek je ale v menšině. Trenér Václav Kotal se ve svém komentáři pro deník Sport postavil za trenéra Jaroslava Šilhavého . "Sestava je věcí trenéra a hráči by si měli uvědomit, že jsou na hřišti od toho, aby hráli. On hovoří o rotaci, nepřímo o trenérovi. Proč? Šilhavý mu klidně mohl vyčíst, že nedal gól. A udělal to? Neudělal," napsal bývalý kouč Jablonce a Hradce Králové.

A svérázný názor má na celou situaci bývalý útočník Petr Švancara . „Hoši, vy hrajete na tom hřišti a sorry, držte hubu. Tohle je zřejmě nastavená politika ve Slavii, že když se nakoupili hráči, tak je chtějí točit. Nechápu, proč si na to někdo stěžuje,“ řekl v pořadu TIKI-TAKA na O2 TV.

CELÝ SESTŘIH: Plzeň – Slavia 1:0. Lídr vede už o 13 bodů, šlágr rozhodl Kolář
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud