16. ledna 2014 • 15:38

Doma to nešlo. Útočník Dukly vyráží rozjet kariéru do Austrálie

Autor: mip, ixs
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vzhůru do neznáma! Třiadvacetiletý útočník pražské Dukly Jakub Sklenář se rozhodl pokračovat ve fotbalové kariéře u protinožců. Na angažmá se dohodl s třetiligovým klubem FC Narrabeen. V Gambrinus lize odehrál za Duklu pět zápasů, jinak se objevoval v nižších soutěžích. Naposledy nastupoval za třetiligové Zápy. Sklenář se na novou zkušenost těší a vidí svou budoucnost nadějně.



Třetí australská liga je poloprofesionální soutěž, proto si svůj plat musí zasloužit. „Peníze tam berou pouze někteří hráči. Asi se to bude odvíjet od toho, co si vybojuju na hřišti,“ potvrdil Sklenář pro iSport TV na tréninkovém kempu hráčů bez angažmá.

„Je možný, že něco dostanu třeba za půl roku, až něco ukážu,“ uvědomuje si, že situace pro něj není jednoduchá. Svůj cíl ale vidí jasně: „Je možnost se tam dostat do první ligy a ukázat se,“ motivuje mladého forvarda, která v poslední době hostoval ve druhé i třetí lize.

Proč se rozhodl zkusit nastartovat kariéru na jiném kontinentu? „Pochopil jsem, že hrát tady druhou, třetí ligu na to, abych se někde ukázal, je celkem složitý. To by musela být opravdu kvalitní sezona.“

Svou další štaci vidí jako krok vpřed. Věří, že fotbal v zahraničí mu v kombinaci se studiem angličtiny pomůže. Jeho přesun schválil i kouč Dukly Luboš Kozel. „Trenér mi popřál hodně štěstí a bude mě nadále sledovat.“

Odlet má naplánovaný na 27. ledna. „Mám ještě 14 dní, takže jsem to pojal jako tréninkový blok, abych tam šel připravený,“ vysvětlil.

Rozhovor se Sklenářem o Austrálii
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud