2. června 2014 • 04:30

Ivan Horník se vrací na Žižkov! Klubu má pomoci do první ligy

Autor: šf, spo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

EXKLUZIVNĚ | Fotbalový bafuňář Ivan Horník se po deseti letech vrací do Viktorie Žižkov, odkud musel před stejnou dobou odejít kvůli korupční aféře. V tradičním, leč druholigovém a strádajícím klubu, který už dlouho marně sní o návratu mezi elitu, nastupuje jako generální manažer.



Po krátkých angažmá v Chomutově a Bohemians Praha je to Horníkův třetí pokus o oficiální comeback ve fotbale – a bezkonkurenčně nejlechtivější.

V roce 2004 Horníka semlela obří korupční aféra. Od soudu odešel s desetiletým trestem zákazu působit ve fotbale (polovina mu pak byla odpuštěna). Tehdy to vypadalo, že se nad ním zavřela voda, a to i na Žižkově. Majitel klubu Luděk Vinš mu dokonce pod tlakem zakázal vstup na stadion.

Teď je zase vše při starém. Horník má na starosti kompletní sportovní úsek, včetně mládeže, už začal pracovat na posilách. Jeho působení nebude nijak omezeno, a to ani žádným opatřením, aby nepřišel do styku s rozhodčími. „Nekalé praktiky úplně vylučuju,“ dušuje se Horník.

„U nás ta věc nemůže nastat!“ říká rozhodně Vinš. „Nedokážu si představit, že by si to dneska a speciálně u nás někdo dovolil. To by byla sebevražda. Jestli jsme byli pod drobnohledem, tak teď budeme pod mikroskopem,“ argumentuje.

Ivan Horník a Vítězslav Lavička na lavičce Viktorie Žižkov ještě před korupční aférou
Ivan Horník a Vítězslav Lavička na lavičce Viktorie Žižkov ještě před korupční aférou

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud