Richard Šíma
29. září 2016 • 09:00

Zavřený stadion? Fanoušci Baníku budou řvát přes plot. Petržela: Miluju je

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ostravští fanoušci se nehodlají smířit s faktem, že nemohou svým hráčům pomoci v důležitém druholigovém zápase s Českými Budějovicemi. Jak známo, Baník musí kvůli výtržnosti asi stovky chuligánů, kteří v průběhu duelu s Opavou vběhli na hřiště, odehrát sobotní duel bez diváků. Fans mají plán. Chtějí se v hojném počtu sejít v těsné blízkosti stadionu ve Vítkovicích, sledovat stream zápasu na velké obrazovce a hlavně hlasitě skandovat, aby hráči na hřišti jejich podporu cítili.



Baník bez podpory svých fanoušků? Jen v době bojkotu za éry minulého vedení. Ten skončil a ostravští fans chtějí být svému týmu za všech okolností co nejblíž. I teď, kdy jim situaci zkomplikovala skupina neukázněnců z vlastních řad. Chtějí, aby jejich chorál znějící zpoza stadionu překlenul bariéru prázdných tribun a dolehl k uším hráčů. I když je celá akce přijde na sumu, která se vyšplhá do desetitisíců.

S nápadem sledovat zápas, který má pro Baník velkou důležitost, na velké obrazovce v těsné blízkosti stadionu, přišlo sdružení Baník Baníku. „Chceme být našim hráčům co nejblíže. I v situaci, jaká nyní nastala,“ prohlásil Jaroslav Kula, místopředseda fanouškovského sdružení. „Neváhejte a přijďte s námi podpořit Baník v boji o čelo tabulky!“ burcují členové sdružení na svých stránkách.

Na prostranství parkoviště za bočním plotem stadionu chtějí fanoušci instalovat obrazovku o ploše dvanácti čtverečních metrů. Jen její dočasné pořízení přijde sdružení a ultras Baníku na téměř pětadvacetitisícovou sumu. V její blízkosti se chtějí fans v sobotu shromáždit a ze vzdálenosti zhruba dvou set metrů od hřiště ostravský celek povzbuzovat.

Strach z kontumace, šok. Chuligány Baníku odsoudil i Jankulovski
Video se připravuje ...

Do smrti je nepřestanu milovat, říká Petržela o fanoušcích

„To je něco neskutečného,“ zareagoval na iniciativu ostravských fanoušků Vlastimil Petržela, trenér Baníku. „Já zažil, jaké to je hrát před šedesáti i osmdesáti tisíci lidmi. Ale fanoušky, jaké má Baník, jsem nezažil nikde. Do smrti je nepřestanu milovat,“ prohlásil Petržela.

Když se před několika dny dozvěděl, že Baník bude muset za trest hrát důležitý zápas s Českými Budějovicemi bez diváků, na chuligány, kteří během utkání s Opavou vběhli na trávník, se zlobil. „Ublížili nám,“ řekl tehdy. Trvá na tom i nyní.

Baník - Opava 3:0. Ostrava je v čele, utkání narušili domácí chuligáni
Video se připravuje ...

„Ta skupina se zachovala velmi nezodpovědně. Drtivá většina fanoušků, i těch z kotle, tehdy ale zůstala v hledišti,“ dodal ve středu. A hned si vzpomněl i na události, které provázely konec derby Sparty se Slavií.

„Musel jsem se smát, když jsem viděl, jak okrajově se média věnovala tomuto incidentu a jaký skandál se dělal z toho, co se stalo u nás. A přitom naši fanoušci tehdy jen vběhli na hřiště a na nikoho neútočili. Kdežto fanoušci Sparty si to chtěli vyřídit s trenérem Ščasným. To je přece daleko horší případ,“ prohlásil trenér Baníku.

Sparta - Slavia: Sparťanští fanoušci vtrhli po zápase na hřiště, vyhnali je těžkooděnci
Video se připravuje ...

Stream pro všechny slušné fanoušky

Celá iniciativa sdružení Baník Baníku s velkoplošnou obrazovkou a snahou shromáždit kolem ní co nejvíce fans by byla bezpředmětná, kdyby se ostravský klub nerozhodl připravit svým příznivcům streamové vysílání.

To by mělo být na internetu běžně dostupné, takže utkání budou moci sledovat i ti fanoušci, kterým se nebude chtít dorazit ke stadionu a fandit zpoza plotu od velké obrazovky.

Baník - Opava: Předzápasové choreo fanoušků Ostravy
Video se připravuje ...

„Ještě nemůžeme potvrdit, že je vše připraveno, ale snažíme se vše přichystat tak, abychom mohli streamový přenos poskytnout,“ potvrdil Marek Lorenc z tiskového oddělení ostravského klubu.

„Jsme si vědomi, že incident v utkání s Opavou odneslo 99,9 % slušných fanoušků, kteří se nijak neprovinili a přesto se na zápas s Českými Budějovicemi nemohou podívat. A těm chceme vyjít vstříc,“ dodal Lorenc.

Zápas Baníku s českými Budějovicemi se bude hrát v sobotu v 15 hodin.   

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud