14. dubna 2015 • 20:46

Lavička: Vyřazení z poháru je komplikace při naplnění cílů

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Prohra 0:2 a vyřazení z poháru. Fotbalisté Sparty byli zastaveni ve čtvrtfinále Jabloncem, který dokázal v odvetě smazat jednogólové manko z úvodního zápasu na Letné. „Jsme zklamaní, je to komplikace při naplnění našich cílů,“ uvedl sparťanský trenér Vítězslav Lavička.



„Jeden ze sezonních cílů byl obhajoba poháru, to pro nás dneškem skončilo. Teď potřebujeme rychle přepnout na ligovou linii a bojovat o to, abychom pokud možno smazali náskok Plzně a pokusili se obhájit ligový titul,“ řekl Lavička.

„Určitě to mrzí, protože Sparta musí vyhrávat všechny trofeje na všech frontách, zvlášť na té domácí scéně. Jednu jsme už propásli,“ doplnil stoper Radoslav Kováč. Právě jeho souboj s jabloneckým útočníkem Martinem Doležalem posoudil ve 22. minutě rozhodčí Ardeleánu jako penaltový. A zadák Filip Novák střelou k tyči otevřel skóre.

Druhý gól přidal Jan Kopic poté, co vystihl Holkovo zaváhání, prošel středem pole a přízemní střelou k tyči zavěsil.

CELÝ SESTŘIH POHÁRU FAČR: Jablonec – Sparta 2:0
Video se připravuje ...

„Poslední tři kola jsem vždy trefil konstrukci, tak jsem rád, že to tam dneska konečně padlo. Když hrajete se Spartou a Plzní, máte dvě tři šance a je na vás, jestli je proměníte. My je naštěstí dali,“ podotkl Kopic.

A vedení 2:0 už Jablonec udržel. „Je to velká radost přejít přes Spartu, silný tým. Musím klukům poděkovat, pocitově jsem v druhém poločase cítil, že to chtějí možná i víc. A nakonec se to podařilo,“ řekl trenér Jaroslav Šilhavý. „Bral bych to jako povzbuzení do další práce, že jsme vyřadili Spartu a máme možnost se o ten pohár prát dál,“ doplnil.

Podle Lavičky Sparta ve dvojzápase doplatila na špatnou koncovku. „Jako jednu z hlavních příčin vidím to, že nám stejně jako v prvním zápase chyběla efektivita. Pro postup jsme tady potřebovali vstřelit gól. A to se nám nepodařilo ani z těch největších šancí,“ dodal kouč Sparty.

Jan Kopic (vlevo) z Jablonce a Mario Holek ze Sparty
Jan Kopic (vlevo) z Jablonce a Mario Holek ze Sparty

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud