27. listopadu 2014 • 20:51

Smůla Sparty: DVĚ břevna, Lafatu zázračně vychytal brankář

Autor: rou
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Sparty od začátku duelu Evropské ligy proti favoritovi skupiny z Neapole předváděli sympatický výkon, který mohli korunovat v 18. minutě úvodním gólem. Hušbauerova povedená střela ale skončila na břevně a osamocený David Lafata hlavičkou nechal vyniknout brankáře Rafaela Cabrala. Ten zhatil i kapitánovu šanci v 75. minutě a Sparta s Neapolí remizovala 0:0.



Sparta si za určitých okolností mohla zajistit postup do jarních vyřazovacích bojů, jenže z největší šance zápasu se gólově neprosadila.

Josef Hušbauer dostal šanci po ligovém duelu s Budějovicemi (4:0) i v Evropské lize a mohl se odvděčit parádním gólem. Metr za vápnem se opřel do skákajícího míče, ten ale pouze orazítkoval břevno.

 

Od horní tyče se odrazil k  Davidu Lafatovi , který zůstal za obranou úplně osamocený, jenže hlavičku kousek za malým vápnem nedokázal umístit úplně k tyči a gólman Cabral ji fantastickým zákrokem zlikvidoval.

"Cítil jsem, že by to tam mohlo spadnout, ale spíš jsem věřil Davidovi, že to dorazí. Bohužel to gólman dobře chytil," popsal situaci Hušbauer.

Sparťanský kapitán měl vůbec smůlu – v 75. minutě šikovně tečoval střelu Marka Matějovského, jenže i s touhle situací si brankář dokázal poradit a míč vytlačil na břevno.

Brankář Neapole Rafael Cabral skvěle likviduje hlavičku Davida Lafaty
Brankář Neapole Rafael Cabral skvěle likviduje hlavičku Davida Lafaty

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud