3. prosince 2023 • 16:20

Lístky na EURO: útok hackerů, registrace na FAČR už funguje

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
9
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český národní tým zná soupeře v základní skupině červnového mistrovství Evropy v Německu. Ve skupině F se utká s Portugalskem, Tureckem a vítězem barážové větve C, kde jsou Řecko, Gruzie, Lucembursko a Kazachstán. První zápas na EURO hraje český tým v Lipsku proti Portugalsku, další dva duely odehraje v Hamburku. Večer po losování se měla spustit i registrace k nákupu vstupenek na české zápasy, stránky ale byly nedostupné. Podle vyjádření FAČR kvůli hackerskému útoku. Prodej se spustil až později v neděli.



Čeští fanoušci mohou o vstupenky žádat přes fotbalovou asociaci, která na svém webu vydala manuál s pokyny a detailnějšími informacemi. První zápas s Portugalskem v nedalekém Lipsku, další dvě utkání odehrají Češi též v dojezdově dostupném Hamburku. To je velké lákadlo a očekává se značný zájem o vtupenky.

V sobotu ve 22.00 se na webu asociace měla spustit registrace, prostřednictvím které se budou moct čeští fanoušci přihlásit o lístky na utkání národního týmu ve skupině. Webové stránky s registrací ale nebyly dostupné.

„Problém nevznikl na straně FAČR. Web byl posílen a připraven na nápor fanoušků, ale bohužel čelí celý sobotní večer hackerskému DDOS útoku, kterému nešlo předejít,“ uvedla asociace na sociálních sítích.

Formulář s registrací se podařilo spustit v neděli, FAČR je případně připraven prodejní okno prodloužit. Původně měl být formulář dostupný do středy 6. prosince taktéž do deseti hodin večer.

O úspěšnosti žadatele nerozhoduje rychlost registrace. Pokud bude zájem fanoušků o lístky větší než nabídka, proběhne loterie. Každý fanoušek má stejnou šanci na úspěch bez ohledu na to, kdy bude jeho žádost podána. Ve čtvrtek 7. prosince a v pátek 8. prosince rozešle FAČR všem úspěšným žadatelům unikátní kód UEFA. Ten bude platit na konkrétní zápas a umožní zakoupit až čtyři vstupenky na dané utkání.

Samotný prodej už bude probíhat pouze na webu UEFA, nikoliv přes FAČR. Důležitá je i cena lístků. Vstupenky se budou prodávat ve čtyřech cenových kategoriích za 30, 60, 150 a 200 eur (729 -  4 860 korun). Pro fanoušky bude k dispozici nejvíc vstupenek v nejlevnější úrovni, kterou UEFA nazývá Fans First – tyto vstupenky budou na většině stadionů znamenat místa za brankami.

FAČR bude informovat také žadatele, kteří v loterii neuspějí. Ti se budou moci zapojit ještě do druhého kola, a to přímo v rámci Ticket Portalu UEFA. Po registraci na tomto portálu a deklarování zájmu o konkrétní zápasy UEFA bude tato druhá loterie probíhat v lednu (tuto loterii bude provádět přímo UEFA). Soutěžit se bude o vstupenky, které se nevykoupí v rámci hlavního prodeje po registraci přes fotbal.cz. Zapojit se do této části prodeje vstupenek bude možné do 15. prosince do 17:00.

Anketa

Postoupí čeští fotbalisté na EURO 2024 ze skupiny?

ANO
NE

FAČR doporučuje zapojit se do této druhé loterie pouze v případě, že žadatel neuspěje v prvním kole po registraci na stránkách asociace, což bude vědět nejpozději 8. prosince. Poté bude zbývat ještě celý týden, než se prodejní okno uzavře.

EURO 2024 se bude konat od 14. června do 14. července v deseti německých městech: Berlíně, Kolíně nad Rýnem, Mnichově, Frankfurtu, Hamburku, Dortmundu, Lipsku, Gelsenkirchenu, Stuttgartu a Düsseldorfu.

Chci vstupenku na zápas české reprezentace na UEFA EURO 2024. Jak mám postupovat krok za krokem?

1. Kdykoliv od neděle 3. prosince do středy 6. prosince 22:00 vyplním internetový formulář na webu fotbal.cz. V něm budu deklarovat, o jaký zápas nebo jaké zápasy českého týmu mám zájem.

2. Pokud bude zájem fanoušků nižší než nabídka, dostanu ve čtvrtek 7. prosince nebo v pátek 8. prosince unikátní kód UEFA včetně podrobných informací, jak mám postupovat dál.

3. Pokud bude zájem fanoušků vyšší než nabídka, proběhne los. FAČR bude o výsledku loterie každého přihlášeného fanouška informovat, těm úspěšným zároveň zašle už zmíněný unikátní kód UEFA včetně podrobných informací, jak mám postupovat dál.

4. Pokud získám unikátní kód UEFA na konkrétní zápas, zaregistruji se na Ticket Portalu UEFA a následně zakoupím až čtyři vstupenky proti tomuto kódu, který mi nákup lístku umožní. Registraci na Ticket Portalu UEFA a nákup vstupenky je nutné dokončit do 15. prosince do 17:00.

5. Pokud unikátní kód UEFA nezískám, o čemž mě FAČR bude informovat do pátku 8. prosince, zaregistruji se na Ticket Portalu UEFA (www.euro2024.com/tickets) a následně se zapojím do druhé loterie. Tento krok je nutné učinit do 15. prosince do 17:00. Následně proběhne v průběhu ledna los, který bude provádět UEFA, a soutěžit se v něm bude o zbylé vstupenky v rámci kvóty určené pro české fanoušky.

6. Pokud mám otázky nebo nejasnosti, mohu všechny potřebné informace najít na webu www.euro2024.com/tickets, kde přibudou i podrobnosti v češtině určené speciálně pro české fanoušky, případně se mohu obrátit na e-mail vstupenkyME@fotbal.cz. 

Zdroj: fotbal.cz

Vstoupit do diskuse
9

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud