19. února 2016 • 10:15

Ruský tisk ocenil Spartu: Tak jasně nikdo Krasnodar nepřehrával

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

 Za bezkrevný označila ruská média výkon fotbalistů Krasnodaru ve čtvrtečním utkání Evropské ligy na pražské Letné, kde ruský tým prohrál brankou Lukáše Juliše 0:1. Podle serveru sport.ru hosté před brankou Sparty nic neukázali, zatímco český tým měl na víc než jeden gól.



Útočná fáze hry ruského celku byla podle serveru příšerná. Kritikou hry Krasnodaru nešetří ani ostatní ruská média, většina z nich ale doufá, že po domácí odvetě v příštím týdnu se bude z postupu radovat ruský klub.

Základem úspěchu Sparty byly podle trenéra Krasnodaru Olega Kononova rychlý pohyb a důsledná nátlaková hra. "Před pokutovým územím soupeře jsme hráli bázlivě, chyběla obvyklá agresivita. Rozčarováním je hra celého týmu. Máme ale před sebou druhý zápas," řekl kouč na webu sportbox.ru.

Zahustel: Jsme spokojení, v odvetě nás čeká těžká bitva
Video se připravuje ...

Ruští komentátoři připomínají "hrdinský skutek" moskevského CSKA, který loni v létě přes Spartu v kvalifikaci Ligy mistrů s velkými obtížemi, ale nakonec přece jen přešel. "Z naší hry se poučíme a vynasnažíme se, abychom dosáhli toho výsledku, který jsme si na začátku předsevzali," uvedl záložník Pavel Mamajev.

Sparta má mnohem bohatší historii a zkušenosti z Ligy mistrů. Krasnodarský klub, založený teprve před osmi lety, má ale jiné výhody - tržní cena jeho fotbalistů je ve srovnání se Spartou čtyřnásobná, píše list Rossijskaja gazeta.

Klepaly se mi nohy, i když jsem šel ze hřiště, přiznal Juliš
Video se připravuje ...

"Soupeř využíval každé příležitosti k bleskovým průnikům po křídlech, Sparta neváhala prověřit brankáře Dykana i z dálky. Kreativní záložníci Krasnodaru byli nuceni věnovat se obranné činnosti a k tvořivé práci se prakticky nedostali," konstatoval list.

Ani on ale před odvetou neztrácí naději: "Krasnodar má co dohánět, ale nevypadá to, že by jeden gól obdržený v Praze měl být osudný.""Krasnodar byl v Praze bezmocný," komentuje utkání Sovětskij sport. "Fanoušci chtěli vidět úplně jiný výkon jednoho z nejfotbalovějších celků Ruska," dodal.

"Statistiky po hodině hry byly strašlivé: 14 střel Sparty proti nule Krasnodaru, na rohy 6:0. Tak Krasnodar zřejmě ještě žádný tým nepřehrával. Proč byla mezi oběma týmy taková propast?" ptá se komentátor ruského listu. "Sparta vyhrála a s ohledem na hru Krasnodaru může pomýšlet na postup," shrnul.

Vácha byl po Krasnodaru spokojený: Vítězství jsme si zasloužili
Video se připravuje ...

Všechny zprávy pro fanoušky Sparty Všechny zprávy pro fanoušky SpartyFoto spo

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Spartě? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>>

Sparťanská radost. Letenští vyhráli v Evropské lize nad Krasnodarem 1:0.
Sparťanská radost. Letenští vyhráli v Evropské lize nad Krasnodarem 1:0.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud