21. října 2016 • 10:32

Rooney nechal penaltu Pogbovi. Před lety ji bral Giggsovi, nechápal Owen

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po měsíci nastoupil v základní sestavě Manchesteru United. Útočník Wayne Rooney chtěl proti Fenerbahce Istanbul v Evrospké lize dokázat, že stále má na hřišti co nabídnout. Brzy 31 letý kapitán odehrál velmi dobré utkání, podílel se na dvou brankách. Do listiny střelců se ale nezapsal. Také proto, že dvě penalty, které domácí v utkání zahrávali, nechal kopat mladší spoluhráče Pogbu a Martiala.



"Musím říct, že mě tím trochu naštval," řekl při hodnocení utkání pro BT Sport Michael Owen," někdejší Rooneyho spoluháč a výtečný anglický útočník. "Pořád je to střední útočník, měl by penalty kopat on," dodal.

Rooney v roce 2004 právě proti Fenerbahce za United debutoval a po famózním výkonu přispěl třemi zásahy k výhře 6:2. "Před dvanácti lety hrál proti Fenerbahce svůj první zápas. Sebral míč Ryanu Giggsovi, oznámil starším hráčům, že jde na penaltu, pak šel a nastřílel hattrick," zavzpomínal Owen.

Ve čtvrtek večer ale šlo o jiného Rooneyho. Po měsíci, kdy byl odstaven ze základní sestavy, vyběhl na trávník od začátku. S pošramoceným sebevědomím, ale touhou ukázat, že pořád patří na hřiště jako kapitán, ne jako dosluhující náhradník zahřívající lavičku.

United po půlhodině hry kopali penaltu, když byl ve vápně stažen Juan Mata. Po krátké diskuzi s Rooneym si míč vzal Paul Pogba , nikoliv nejzkušenější ikona United. Nejdražší letní posila z Juventusu s přehledem proměnila a poslala domácí do vedení.

"Řekl jsem Wayenovi, že chci jít na penaltu a on mě nechal. Jsem velmi šťastný, že jsem se trefil a že mě tak velký hráč, jakým je on, ukázal velký respekt. Moc mě to těší," ocenil svého kapitána Paul Pogba.

O tři minuty později kopali United další penaltu, tentokrát proměnil Martial. A Rooney opět zůstal stranou. "Wayne je střelec a bojuje o své sebevědomí," kroutil hlavou Owen, proč si jeden z nejlepších forvardů anglické historie balon nevzal.

Přitom Rooney je blízko překonání dvou klubových rekordů. "Kdyby proměnil dvě penalty, předstihne Ruuda van Nistelrooye v počtu branek v evropských pohárech (38) a jeden gól mu bude chybět na nejlepšího střelce historie Sira Bobbyho Charltona," připomněl Owen, který v United strávil tři roky.

Celkově ale Rooney odehrál velmi dobré utkání. Na zbylých dvou brankách United se podílel (křižný centr do vápna předcházející Pogbově brance a narážečka před trefou Lingarda).

Teď záleží pouze na José Mourinhovi , jestli klubové legendě dá větší prostor v následujících zápasech. United už v neděli čeká náročný souboj na Chelsea.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud