10. dubna 2013 • 18:23

Vyřadili nás rozhodčí, stěžuje si Málaga. Hlídal je český delegát

Autor: pta, pj, iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Se šokujícím koncem v Lize mistrů se nechtějí smířit. Trenér fotbalistů Málagy Manuel Pellegrini po zápase s Dortmundem (2:3) vinil z vyřazení svého týmu  po odvetě čtvrtfinále rozhodčí.  Nejvíc emocí vzbudila rozhodující branka německého klubu, která padla z ofsajdu. Pikantní je, že na skotskou trojici sudích dohlížel český delegát Václav Krondl.



Ten byl v pátek svědkem penaltové situace v Českých Budějovicích, která pomohla Příbrami a vyvolala na domácí fotbalové scéně velkou bouři. O čtyři dny později dohlížel na trojici skotských sudích, kteří zase zbabrali dramatický zápas na Vestfálském stadionu (3:2). V utkání však padly dvě neregulérní branky – po jedné na každé straně.

V Malaze jsou přesvědčení, že sudí neměli zájem na postupu španělského klubu. A podle toho také postupovali. „Zatlačili nás dlouhými nakopávanými míči, při kterých používali lokty a strkání. Mělo tam být dvojí vyloučení,“ zlobil se Manuel Pellegrini.

Tým z Andalusie se těžko vyrovnával hlavně s inkasovaným třetím a postupovým gólem Borussie, který ve třetí minutě nastavení vstřelil stoper Felipe Santana. Hráči Málagy marně reklamovali, že několik domácích hráčů při centru do pokutového území stálo v ofsajdu, stejně jako vzápětí dorážející Santana. "Byl to dvojitý ofsajd," uvedl Pellegrini.

Majitel klubu Abdulláh bin Násir Sání a křídelní útočník Joaquín ve své kritice šli ještě dál. Movitý šejk a příslušník katarské královské rodiny se během utkání na twitteru do sudích několikrát tvrdě navezl. "Děkuji svému týmu, on se pro mě na hřišti stal šampionem. Je smutné vypadnout kvůli příkoří a rasismu. Se sportem to nemělo nic společného," napsal šejk a umístil i snímek s důkazem.

V ofsajdovém postavení se však nacházel také Eliseu, který v 82. minutě dostal Málagu do vedení 2:1 a odstartoval bláznivý finiš zápasu. Tuhle křivdu po šíleném happy endu však nikdo z Dortmundu už neřešil.

Dortmund slaví, senzačním závěrem proklouzl do další fáze Ligy mistrů
Dortmund slaví, senzačním závěrem proklouzl do další fáze Ligy mistrů

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud