15. prosince 2014 • 12:20

Liga mistrů: Basilej jde s Čechy na Porto, Chelsea potká PSG

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vyhnuli se gigantům! Basilej s českými fotbalisty Tomášem Vaclíkem a Markem Suchým čeká v osmifinále Ligy mistrů Porto. Chelsea s dalším reprezentačním brankářem Petrem Čechem změří síly s Paris St. Germain. Arsenal, kde působí kapitán národního týmu Tomáš Rosický, narazí na Monako.



"Ze soupeřů v osudí se může podle jména zdát, že Porto je jeden z těch přijatelnějších. Já věřím, že do posledních minut se bude hrát o postup na obě strany. Věřím, že tu šanci budeme mít. Určitě to bude padesát na padesát," řekl ČTK gólman Vaclík.

Portugalský trenér Basileje Paulo Sousa se postaví svým krajanům z Porta, kteří vyhráli "milionářskou" soutěž v roce 2004. Chelsea může navázat na minulý ročník LM, kdy PSG vyřadila ve čtvrtfinále. Svěřenci Josého Mourinha sice v Paříži prohráli 1:3, ale po domácím výsledku 2:0 slavili postup.

Barcelona si šlágr s Manchesterem City zahrála už v úvodní vyřazovací fázi minulého ročníku a po výhrách 2:0 a 2:1 slavil postup katalánský tým. "Byly to velmi těžké zápasy, ale znovu se na ně těšíme. O City víme všechno, mají vynikající kádr s výborným trenérem. Střetnou se dva velké týmy s úžasnými hráči a může se stát cokoliv," prohlásil sportovní ředitel Barcelony Andoni Zubizarreta.

Také obhájce Real si po roce zopakuje osmifinálový souboj se Schalke. Madridský favorit v Německu zvítězil suverénně 6:1 a doma 3:1. Španělsko-německou konfrontaci nabídne také střetnutí posledního finalisty Atlética Madrid s Leverkusenem.

Dvojzápas s Monakem bude pikantní pro trenéra Arsenalu Arséna Wengera, jenž francouzské mužstvo vedl v letech 1987-1994 a nyní se proti němu poprvé v soutěžním zápase postaví jako kouč soupeře. Juventus, v jehož vedení pracuje bývalý český reprezentant Pavel Nedvěd , může Dortmundu vrátit porážku z finále Ligy mistrů z roku 1997.

"Musíme být velmi opatrní, protože Dortmund má mladé a talentované hráče. Bude to velmi těsné. S některými týmy je téměř nemožné se měřit, proto jsme rádi za soupeře, proti němuž máme šanci," konstatoval Nedvěd.

Úvodní osmifinálové zápasy jsou na programu 17., 18., 24. a 25. února, odvety se budou hrát 10., 11., 17. a 18. března.

Dvojice pro osmifinále Ligy mistrů

Manchester City - Barcelona, Leverkusen - Atlético Madrid, Juventus Turín - Dortmund, Schalke - Real Madrid, Šachtar Doněck - Bayern Mnichov, Basilej (VACLÍK, SUCHÝ) - Porto, Chelsea (ČECH) - Paris St. Germain, Monaco - Arsenal (ROSICKÝ)

Program zápasů:

Úterý 17. února: 20:45 Paris St. Germain - Chelsea, Šachtar Doněck - Bayern Mnichov.

Středa 18. února: 20:45 Schalke  - Real Madrid, Basilej - FC Porto.

Úterý 24. února: 20:45 Manchester City - FC Barcelona, Juventus Turín - Borussia Dortmund.

Středa 25. února: 20:45 Bayer Leverkusen - Atlético Madrid, Arsenal - AS Monako.

Úterý 10. března: 20:45 Real Madrid - Schalke 04, FC Porto - Basilej.

Středa 11. března: 20:45 Chelsea - Paris St. Germain, Bayern Mnichov - Šachtar Doněck.

Úterý 17. března: 20:45 Atlético Madrid - Bayer Leverkusen, AS Monaco - Arsenal.

Středa 18. března: 20:45 FC Barcelona - Manchester City, Borussia Dortmund - Juventus Turín.

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud