29. ledna 2016 • 04:57

AC Milán a United navěky v Lize mistrů? Giganti chtějí revoluci

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Šestí, sedmí, klidně i desátí. Liga mistrů by klubům jako je AC Milán nebo třeba Manchester United neměla uniknout. Slavné kluby volají po revoluci v milionářské soutěži. Evropští giganti, jejichž zápasy jsou atraktivní pro televize, by měly mít v Champions League místo pod penzí. Pro menší kluby by to byla katastrofa. Novinku by chtěly kluby zavést od roku 2018.



Jestli někdo volá po zavedení videa a hovoří o revoluci, ve stejném duchu se musí mluvit i o nápadu velkoklubů, aby měly jisté místo v Lize mistrů. Britský list The Sun pak spekuluje nad tím, že třeba Leicester, který momentálně vede Premier League, má možná jedinou šanci, jak se kvalifikovat do prestižní soutěže. Pak už by mu výmysl nejslavnějších klubů nejspíš přibouchl vrátka mezi smetánku.

Fotbalové pořádky v Evropě se mění. AC Milán, který vyhrál Ligu mistrů v roce 2007, čelí možnosti, že třetí rok za sebou bude chybět mezi evropskou elitou. Manchester United ztrácejí v současnosti pět bodů na čtvrté místo v Premier League, z nějž se ještě lze rvát o Champions League. Kdyby se tam neprobojoval, chyběl by v soutěži podruhé za tři roky. To byla v éře sira Alexe Fergusona věc přímo nevídaná.

Revoluční novinku by nejspíš podpořily i Chelsea a Liverpool, celky, které také vyhrály v posledních deseti letech Ligu mistrů, ale teď jsou daleko za příčkami, z nichž by se tam mohly kvalifikovat. Podle zákulisních informací listu The Sun by velkokluby chtěly ústy generálního ředitele Manchesteru United Eda Woodwarda a šéfa Arsenalu Ivana Gazidise novinku dostat do praxe v roce 2018.

Ve výsledku by se tak zkomplikovala cesta do Ligy mistrů pro menší kluby. Nápad jistě nenajde podporu v klubech jako Leicester nebo třeba Tottenham. Šéf nejvyšší německé soutěže Christian Seiffert se myšlence na úpravu soutěže rovněž nebrání. „Slyšel jsem o Superlize. Je to stejné, jako u jiných věcí v lidském životě, UEFA musí přemýšlet o tom, co lze udělat v budoucnu lépe,“ řekl Seiffert.

Manchester United sice zaostává za příčkami, z nichž se z Premier League postupuje do Ligy mistrů. Klub z Old Trafford ale podporuje novinku, že by měl účast v elitní soutěži jistou automaticky.
Manchester United sice zaostává za příčkami, z nichž se z Premier League postupuje do Ligy mistrů. Klub z Old Trafford ale podporuje novinku, že by měl účast v elitní soutěži jistou automaticky.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud