28. ledna 2016 • 16:35

Arogantní sudí! City prošel neregulérní gól, Everton zuří

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Středeční odvetné semifinále anglického Ligového poháru mezi Manchesterem City a Evertonem (3:1) vyvolalo spousty emocí. Gól na 2:1 z kopačky Kevina De Bruyneho vůbec neměl platit, Raheem Sterling přihrával balon, který už byl mimo hrací plochu. "Opravdu frustrující," soptil po utkání kapitán vyřazeného týmu Phil Jagielka. Sudího Martina Atkinsona ve svém pozápasovém komentáři vůbec nešetřil.



"Citizens" na domácím hřišti doháněli ztrátu, v prvním semifinálovém duelu zvítězil Everton 2:1. Do 70. minuty bylo skóre 1:1, v tu chvíli postupoval Everton. Zlom přišel s nástupem Kevina De Bruyneho. Belgický rychlík šel na plac v 66. minutě místo Tourého a o čtyři minuty později zakončoval jednu z klíčových akcí utkání.

Raheem Sterling potáhl balon po levé straně, uvolnil se přes stopera Stonese a vyslal zpětnou přihrávku před bránu. Tam číhal De Bruyne a nekompromisně zakončil - 2:1, pohárové skóre srovnáno.

Zpomalené záběry ale ukázaly, že ke gólové akci vůbec nemělo dojít. Sterling totiž přihrával míč, který už byl zcela zřetelně celým objemem za čarou.

"Opakované záběry jasně ukazují, že míč byl mimo hrací plochu. Ne nějaký malý kousek. Očekával bych, že rozhodčí jsou na takové úrovni, že tohle vidí. Tohle evidentně nebyl ten případ," zlobil se kapitán Evertonu Phil Jagielka.

"Je těžké, když se na hřišti dějí špatné věci a sudí začne být trochu arogantní. Udělal mylné rozhodnutí, nebo celou situaci pořádně neviděl, tak to bylo. Když ještě dostanete ironickou odpověď, že opravdu dobře bráníme, je to ještě víc frustrující," dodal Jagielka.

Zároveň si uvědomuje, že Everton neodehrál dobré utkání. "Neříkám, že jsme hráli úplně skvěle. Při gólové akci jsme nepřestali hrát, od Sterlinga to byla parádní zpětná přihrávka, od De Bruyneho výborné zakončení," pravil smířlivě.

Belgický mladík se za deset minut na trávníku stal hlavním hrdinou večera. Vstřelil klíčovou druhou branku, po jeho centru dal následně Agüero postupový gól na 3:1. Zápas pro něj ale skončil osobní katastrofou.

De Bruyne si v nevinně vypadajícím souboji přisedl nohu a okamžitě bylo zle. V obrovských bolestech opouštěl hřiště na nosítkách, smolný pád odneslo koleno. "Doktor si myslí, že má problém s kolenními vazy. Víc budeme vědět až po dalších vyšetřeních," neskrýval obavy o svého klíčového záložníka trenér Manchesteru City Manuel Pellegrini.

Podle čtvrtečních informací by De Bruyne měl chybět šest týdnů, což je relativně krátká doba. U vážných poranění vazů bývají pauzy mnohem delší, někteří hráči marodí víc jak jeden rok.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud